vrijdag 22 oktober 2010

First Vienna FC 1894 - SKN St. Pölten 3-4


Heute für Morgen Erste Liga
Stadion Hohe Warte
22.10.2010
Toeschouwers: 1.700
De treinreis van Boedapest naar Wenen verliep voorspoedig. Na aankomst in Wien Meidling (waar onze nachttrein naar München later op de avond zou vertrekken) hadden we nog een ruime 2 uur de tijd. Deze tijd werd genuttigd om onze bagage in een kluisje te leggen en om wat te eten in het centrum van Wenen. Hierna werd de metro naar Heiligenstadt genomen. Het stadion ligt niet ver van dit metrostation vandaan maar het is niet zichtbaar. We namen een route waardoor we op een heuvel achter het stadion kwamen. Een ideaal fotomoment. Helaas moesten we nu wel omlopen om bij de ingang te komen.

Stadion Hohe warte staat vooral bekend vanwege de "Naturtribüne". Tegenover de hoofdtribune is een hoge graswal waar mensen kunnen staan. Onderaan staan steigertribunes met zitplaatsen. De hoofdtribune is in zijn geheel overdekt.

First Vienna, de oudste voetbalclub van Oostenrijk, nam het vandaag op in een "derby" tegen St. Pölten. Vanwege de engelse oprichting van de club hoor je op de tribunes ook alleen maar gezang in de Engelse taal. Af en toe hoor je er een doedelzak doorheen spelen, een aprt verschijnsel in een Duitstalig land.
De wedstrijd ontspon zich als een ware entertainmentshow. Bij rust stond St. Pölten met 0-2 voor. Na rust was het al snel genoeg 1-3 maar Vienna wist zich terug te knokken naar een 3-3. Vijf minuten voor tijd moest Vienna met 10 man verder maar beide ploegen knokten voor de overwinning. In de slotseconde kwam er ook een overwinnar uit de koker gerold; St. Pölten won met 3-4.
Posted by Picasa