zaterdag 23 oktober 2010

FC Ingolstadt 04 - FSV Frankfurt 0-1


2. Bundesliga
Audi-Sportpark
23.10.2010
Toeschouwers: 7.250
Om 6:00 uur in de ochtend kwamen we aan op München Hbf. Na een vroege ochtendwandeling door München werd rond 9:30 uur de trein naar Ingolstadt genomen. In Ingolstadt moesten we nog wachten op een 3e persoon die ons deze dag zou vergezellen. Vanuit het station zie jde lichtmasten van het Tuja Stadion, het stadion waar Ingolstadt voor dit seizoen in speelde. na dit stadion van buiten en binnen op de foto gezet te hebben gingen we met de bus (incl. 1 overstap) naar het Audi-Sportpark.

Het stadion ligt aan de rand van de stad naast een chemiepark. Het stadion draagt de naam van het automobielconcern Audi dat gevestig is in Ingolstadt. Het Audi-Sportpark is in de stijl gebouwd zoals wel meerder nieuwe stadions zijn gebouwd in Duitsland zoals Augsburg, Magdeburg en Aachen. Het verschil zit m bij Ingolstadt in de lichtmasten die a la Euroborg zijn geplaatst op het dak van de lange zijden.

Ingolstadt en Frankfurt zijn beide laagvliegers in de 2. Bundesliga, voor beiden moesten er 3 punten gehaald worden. Voor mij persoonlijk stond er ook een novum op het programma. Het zou de eerste keer zijn dat een vrouwelijke scheidsrechter een wedstrijd leidt in mijn bijzijn. (Bibiana Steinhaus) Ze heeft de gehele wedstrijd foutloos gefloten. In 90 minuten voetbal gebeurde er, op het doelpunt van Frankfurt, helemaal niets. Hoogtepunt van de middag zou het diner zijn in Weissbrauhaus "zum Herrnbräu". Na deze verrukkelijke maaltijd scheidden de wegen weer van ons, wij gingen met zijn twee weer terug naar München waar we later op de avond de nachttrein naar Köln zouden hebben. Zondagmorgen om 10:00 uur was ik weer thuis na heerlijke trip.
Posted by Picasa