zondag 30 mei 2010

1.FC Union Solingen - KFC Uerdingen 05 3-6

Niederrheinliga
Stadion am Hermann-Löns-Weg
30.05.2010
Toeschouwers: ca. 600
Solingen, der "Klingenstadt", was vandaag de bestemming om persoonlijk het seizoen 2009-2010 af te sluiten. Vanwege het wedstrijdaffiche, de dreiging van het slopen van het stadion en het feit dat Union Solingen al reeds gedegradeerd is deed mij besluiten om vandaag een revisit te maken aan het stadion dat ik eerder al bezocht tijdens Borussia Freialdenhoven - Fortuna Düsseldorf in april 2004.

Het stadion, gelegen in het "Naturpark" in Solingen-Ohligs, heeft zijn beste tijd al ver achter zich. Eind jaren '70 en in de jaren '80 werd hier nog in de 2. Bundesliga gespeeld. Dat het zijn beste tijd gehad heeft zie je ook af aan het stadion. De reclameboarding aan het dak van het stadion is al nauwelijks meer te lezen, de staantribunes zijn nauwelijks meer gerenoveerd, alleen de tribune heeft soms nog aan de binnenzijde een likje verf gehad en nieuwe banken gekregen.

1.FC Union Solingen - KFC Uerdingen, een affiche dat begin jaren '80 nog met regelmaat in de 2. Bundesliga plaatsvond, tegenwoordig zijn beide elftallen afgezakt naar de 6. Liga, voor Solingen is het al een feit dat ze volgend seizoen zelfs in de 7. Liga moeten spelen. De wedstrijd begon wervelend, Ailton (wie kent hem nog, ex-Werder Bremen, ex-Schalke en voormalig topscorer van de Bundesliga) zorgde in de 6e minuut voor de 0-1. Binnen 20 minuten was de score al verhoogd naar 1-3. Nadat ik Solingen dit seizoen al eerder in Straelen aan het werk heb gezien verwachtte ik een monsterscore voor Uerdingen, niets bleek minder waar toen Solingen voor rust nog tot 3-3 kwam. Na de rust was het verweer van Solingen gebroken en kon KFC Uerdingen gemakkelijk uitlopen naar een 3-6 overwinning.
Posted by Picasa