zondag 11 oktober 2009

KFC Racing Mol-Wezel -KSK Tongeren HM 0-0

Derde Klasse B
Georges Claes Stadion
11.10.2009
Toeschouwers: ca. 250

In dit weekend viel de keuze op het Georges Claes Stadion te Mol. Aangezien dit weekend een Interland-weekend was werd in België alles op zondag gespeeld. Samen met Maaswupperexpress werd er naar het Belgische Mol afgereisd. Zonder enige voorbereidingen moesten we in Mol op de informatiekaart zoeken naar het stadion. Na dit gedaan te hebben konden we binnen enkele minuten de auto parkeren voor het stadion.

In een zijstraat gelegen, ontkom je er niet meer aan dat het stadion van de plaatselijke KFC Racing Mol-Wezel is, met grote letters staat dit aan de de achterzijde van de overdekte zittribune geschreven. De inkomst van het stadion is aangenaam ( op de vrij dure kaartjes na). Meteen aan de rechterzijde ligt een van de twee kantines, hieraan voorbijgaand kom je op de overdekte staantribune achter het doel. Bij de cornervlag gaan we het hoekje om en bevinden ons dan op een stukje onoverdekte staantribune wat verderop wel overdekt wordt. Achter het andere doel bevindt zich de tweede kantine van het complex en als laatste bevindt zich aan de overgebleven lange zijde de overdekte zittribune. Verder beschikt het stadion over een degelijke lichtinstallatie.


Als we puur op de stand van de ranglijst af moesten gaan zou Racing Mol-Wezel vandaag de favoriet zijn voor het treffen tegen KSK Tongeren HM. Na 4 minuten kreeg Tongeren de eerste kans van de wedstrijd. Met een prachtig hakje vanuit de lucht werd de doelman van Mol-Wezel bijna verrast, net onder de lat kon hij de bal opvangen. In het verdere verloop van de wedstrijd creëerden beide teams enkele kansen maar tot scoren kwam het niet. Leuk om te zien was dat bij Racing Mol-Wezel oud FC Twente-speler Kurt van de Paar de spelverdeler was. Posted by Picasa