Vriendschappelijk
Seacon Stadion De Koel
11.07.2009
Toeschouwers: 5.850
Voor mij de opening van het seizoen 2009-2010. Deze wedstrijd stond in het teken van de Herman Teeuwen Memorial. Voor de 4e keer zou ik deze wedstrijd bijwonen, na eerder 2x PSV en 1x RSC Anderlecht te hebben gezien was het vandaag de beurt aan Feyenoord.

VVV begon sterk aan de wedstrijd en stond met rust verdiend op een 1-0 voorsprong. Feyenoord presteerde uitermate zwak en wist in de 1e helft geen enkel schot op het doel van de Venlonaren te lossen. Na rust herpakte Feyenoord zich weer en wist 2 doelpunten te maken binnen 5 minuten. De eerste, van Leroy Fer was een schoonheid, de tweede was een fout van VVV doelman Dennis Gentenar. Laatstgenoemde herstelde zijn fout goed en hield VVV in deze tien minuten op de been. Na deze tien minuten was het VVV dat de sterkere ploeg was en kwam 10 minuten voor tijd door een uitstekend genomen vrije schop van Keisuke Honda verdiend op gelijke hoogte. Aangezien deze wedstrijd een winnaar moest opleveren werden er strafschoppen genomen. VVV won deze strafschoppenserie met 4-1.