zaterdag 6 juni 2009

FC Schalke 04 II - VFR Wormatia 08 Worms 2-1

Regionalliga West
Sportpark Wanne-Süd
06.06.2009
Toeschouwers: 1.050
Een van de weinige competities waar nog gevoetbald wordt is de Regionalliga. Na een uur rijden kom ik aan in Herne. In stadsdeel Wanne-Süd zou het 2e elftal van die Königsblauen om 14:00 uur aftrappen voor de wedstrijd. De auto werd geparkeerd in een woonwijk, achteraf gezien maar goed ook, de toegangsweg naar het stadion lag open en de parkeerplaatsen waren al vol.

Sinds dit seizoen speelt het tweede elftal van FC Schalke haar thuiswedstrijden op Sportpark Wanne-Süd. Voorheen speelden ze in de Glückaufkampfbahn. Waarom ze verhuisd zijn is mij een raadsel, het vorige onderkomen was groter en vele malen mooier. Sportpark Wanne-Süd ligt in de gemeente Herne nabij Wanne-Eickel in een stadspark. Aan de achterzijde van de overdekte zittribune betreedt men het stadion. Van hieruit heb je toegang tot het overige deel van het stadion: de staanplaatsen. Verder ontbreken er lichtmasten, wat volgens mij wel een vereiste is in de Regionalliga.

De wedstrijd van vandaag stond in het teken van de degradatie. De winnaar van het duel zou in de Regionalliga West blijven, de ander zou degraderen. Schalke begon sterker en feller aan het duel wat halverwege de eerste helft leidde tot de 1-0. Na rust kreeg Wormatia enkele kansen, na een goede voorzet werd de spanning teruggebracht met de gelijkmaker. Ruim 5 minuten voor het einde van de wedstrijd nam Schalke wederom de voorsprong, uit een prachtig genomen volley scoorde de thuisploeg de 2-1. Hierna mocht Willi Landgraf (ex-Alemannia Aachen) invallen en zijn afscheid als voetballer "vieren". Wormatia Worms degradeert.
Posted by Picasa