zondag 12 juli 2009

VFB Bottrop - Rot Weiss Essen 0-7

Vriendschappelijk
Jahnstadion
12.07.2009
Toeschouwers: 1.100
De eerste nieuwe ground van het seizoen werd vandaag bezocht. In mijn hoofd had ik nog de beelden van het oude Jahnstadion met zijn vele staantribunes, helaas is dit verleden tijd. Met de auto werd weer eens naar het Ruhrgebiet gereden en na een uur waren we in Bottrop (bekend van Movie Park Germany, Kirchhellen) gearriveerd.

De oude staantribunes hebben plaatsgemaakt voor een nieuwe overdekte zittribune die langs de gehele lange zijde staat. Achter een van de doelen heeft men nieuwe onoverdekte staantribunes gemaakt. De rest van het stadion is tribuneloos en kun je ouderwets aan de railing staan. Het stadion beschikt verder over moderne atletiekfaciliteiten.

Met Rot Weiss Essen op bezoek komen er meestal voldoende mensen in een stadion. Vandaag was de tribune in zijn geheel gevuld (mede dankzij de regenbuien onder de wedstrijd). De toeschouwers kregen in de eerste helft geen doelpunten te zien, dit kwam vooral door de uitmuntende doelman van VFB Bottrop. Nas rust wisselde Essen zijn gehele team om en dit resulteerde erin dat er in het tweede bedrijf nog 7 doelpunten vielen te bewonderen.
Posted by Picasa