zaterdag 24 mei 2008

1.FC Magdeburg - Rot Weiss Essen 0-1

Regionalliga Nord
Stadion Magdeburg
24.05.2008
Toeschouwers: 21.014

De reis naar Magdeburg verliep via Mainz. Op zaterdagmorgen rond een uur of 8 zijn we vertrokken naar deze voormalige DDR stad. Onderweg passeren we de "grens". Alles staat er nog, de bordjes met Zoll en op de ruime parkeerplaats staat nog een heus gebouw met "Zollamt"erop.
De heenweg verliep voorspoedig, alleen met weinig voorkennis, wat zelden voorkomt, kwamen we in Magdeburg aan. Waar ligt het stadion nu? Ik was enkele jaren geleden al wezen kijken bij het oude Ernst Grube Stadion maar ik kon me niets meer herinneren van de weg erheen (het contrast met winter en zomer is groot in een DDR stad). Na minutenlang op een tankstation gevraagd te hebben (jaja de Magdeburger jungs kennen hun stad ook niet!!) werden we op de goede weg gestuurd. 5 Minuten voor aanvang betraden we het volle stadion.


Het is spannend in de Regionalliga Nord. Wie kwalificeert zich voor de 3. Liga?? Essen staat voor aanvang van de wedstrijd 2 punten achter op Magdeburg, die op de allerlaatste reddende plek staan voor kwalificatie naar de 3. Liga. Alleen de derby dit seizoen tegen Eintracht Braunschweig werd beter bezocht. De eerste 10 minuten waren helemaal voor Magdeburg. De sfeer zat er op dit moment nog goed in. 2x op het aluminium en 1x 1 op 1 richting keeper lopen mocht Magdeburg niet helpen om op voorsprong te komen. Uit een van de weinige uitbraken scoorde Essen wel. Een schot van Markus Kurth verdween achter de verslagen doelman. Na dit doelpunt beperkte Essen zich tot verdedigen. Bij Magdeburg was de wil er misschien wel maar het kwam niet meer tot noemenswaardige acties.
Essen klimt door dit resultaat over Magdeburg heen en mag hopen op kwalificatie voor de 3. Liga. Dan moet volgende week wel thuis gewonnen worden van degradant VFB Lübeck. Magdeburg blijft nu afhankelijk van Essen en van Braunschweig.

Posted by Picasa