zondag 18 mei 2008

FC Differdange - Swift Hesperange 2-1

Fortis League
Stade du Thillenberg
18.05.2008
Toeschouwers: 200


Na ontwaking in het Formule 1 Hotel Metz Arctipole zijn we op weg gegaan naar het Groothertogdom Luxemburg. We kwamen natuurlijk veel te vroeg aan in Luxemburg wat ons uitnodigde om enkele grounds in de omgeving te bezoeken. De stadions van Rumelange, Obercorn, Fola Esch en Mondercagne moesten op de gevoelige plaat gelegd worden. Daarna konden we lunchen bij de Quick in Esch (niet aan te bevelen trouwens).
Het Stade Thillenberg (grootste in de Fortis League) ligt boven op een heuvel in het stadje Differdange. Na de weg omhoog kom je op een wat ruimere parkeerplaats uit waar nog een voetbalveldje ligt. De entree is gemaakt van hout met daarop de naam van het stadion. Als je eenmaal binnen bent dan is het net een sprookje. De bomen staan volop in bloei en rondom het stadion zijn de heuvels licht glooiend. Dit is een van de mooiste grounds van Luxemburg. Het stadion beschikt aan de lange zijde over een kleine authentieke tribune. Aan de overzijde is een gigantische (voor Luxemburgse begrippen) staantribune

Vandaag was de laatste wedstrijd van de Luxemburgse hoogste divisie. Voor beide clubs stond niets meer op het spel. Het spelbeeld voldeed hier ook helemaal aan. Vanaf de tribunes was geen enkele sfeer. Er hing op de staantribune nog wel een spandoek voor de thuisclub maar dat was ook het enige. Stade Thillenberg beschikt waarschijnlijk wel over de beste muziekinstallatie van Luxemburg. Voor het cafeetje dat in het stadion gevestigd is stond een heuse DJ te spelen. De muziek galmde (wat nog zacht uitgedrukt is, want met normaal praten kon je elkaar niet meer verstaan) door het stadionnetje heen.
Na dit enerverende weekend kon de terugreis weer beginnen....4 nieuwe grounds erbij....

Posted by Picasa