woensdag 4 juni 2008

DJK Germania Gladbeck - DSC Arminia Bielefeld II 1-7

Oberliga Westfalen
Vestische Kampfbahn
01.06.2008
Toeschouwers: 350


Het einde van de competities naderen. Vandaag was de laatste speeldag van de Oberliga Westfalen. Het was letterlijk de laatste. Volgend seizoen worden namelijk de Oberliga Nordrhein en de Oberliga Westfalen samengevoegd tot de NRW Liga. Dankzij deze samenvoeging van competities was de laatste speeldag nog erg belangrijk voor Arminia Bielefeld II. De nummer 10 weet zich nog te kwalificeren voor de NRW Liga, nu wil het toeval dat Bielefeld op doelsaldo de nummer 10 is, er moest dus gewonnen worden.

Na een kleine 45 minuten rijden komen we aan bij de Vestische Kampfbahn. Na eerder hier te zijn geweest was de weg er naartoe een fluitje van een cent.


Het stadion zat nagenoeg leeg, Bielefeld had nog wel aardig wat supporters meegenomen. Deze supporters zouden tijdens de wedstrijd nog enkele bengalo's afsteken. De wedstrijd, zoals vaker in Duitsland, van een laag niveau. Laag tempo, weinig hoogstaand voetbal. Dat er bij Gladbeck niets meer op het spel stond was aan het veldspel ook duidelijk te zien, Bielefeld walste met 1-7 over Gladbeck heen. Door deze uitslag wist Bielefeld zich te verzekeren voor een plek in de nieuwe NRW Liga volgend seizoen.