zaterdag 5 maart 2011

Portsmouth FC - Sheffield United FC 1-0

Npower Championship
Fratton Park
05.03.2011
Toeschouwers: 15.096

Het Carnavalsweekend staat voor mij de laatste jaren garant voor een weekendje Engeland. Zo ook dit jaar. Uitgekozen is de zuidkust van Engeland met hotelovernachtingen in Southampton. Aangezien Southampton niet thuis speelt en Portsmouth wel was de keuze snel gemaakt voor welke wedstrijd er bezocht ging worden. Op vrijdagavond om 22:00 bereikten we met de auto Southampton.

Vanuit Southampton Airport (waar het hotel lag) ging de treinreis naar het naburige (ook al duurt de treinreis meer dan een uur) Portsmouth. Vanuit de trein kon je Fratton Park al zien liggen. Voordat ik naar het stadion zou gaan werd eerst het centrum nog verkent.
Na met de trein naar het stadion te zijn gegaan werden er eerst foto's van de buitenkant genomen, waaronder de karakteristieke hoofdingang van het stadion. (Duitse invloeden?, vakwerkhuisjes??) Blijkbaar had ik wat te hoge verwachtingen van Fratton Park, in mijn beleving leek het op tv toch een stuk groter.

Portsmouth degradeerde vorig jaar uit de Premier League en wist ternauwernood een faillisement af te wenden zodat ze dit haar gewoon mogen uitkomen in het Championship. Tegenstander, Sheffield United, kent ook een grote historie in het Engelse voetbal. Al met al een leuk affiche. Helaas, zoals zo vaak, viel de wedstrijd weer tegen. Portsmouth won nog wel door een doelpunt van Hreidarsson (toevallig dat uitgerekend vandaag de scandinavische fanclub van Hreidarsson op de tribune zat?). In de 71e minuut kwam oudgediende Nwanko Kanu nog binnen de lijnen. Zijn eerste balcontact was fenomenaal, maar zoals de oude brit naast me al zei, Kanu is too old and too slow. Dit werd helaas ook zichtbaar in de resterende 20 minuten. Kanu is op...

Posted by Picasa