vrijdag 18 februari 2011

FC Rouen - FC Guegnon 1-0

Championnat de France National
Stade Robert Diochon
18.02.2011
Toeschouwers: 2.783

Na de overnachting in Lille zijn we verder naar het zuiden gereden richting ons Ibis Hotel in Rouen. Dit hotel ligt op 1 km van het stadion.
Nadat we overdag het stadion op de gevoelige plaat hebben gelegd zijn we met de tram richting het centrum gegaan. Waar ik niet wist wat ik moest verwachten is het centrum van Rouen zeker een bezoekje waard.

Het stadion ligt voor een deel aan een grote doorgaande weg en deels achter een woonwijk. De vernieuwde hoofdtribune torent hoog boven de huizen uit. De naamgever, Robert Diochon, is mede oprichter van FC Rouen en was 47 jaar lang ook de voorzitter van deze club.
Naast de vernieuwde hoofdtribune beschikt het stadion aan de andere lange zijde over een overdekte zittribune en achter de doelen onoverdekte zittribunes.

Rouen en Guegnon, beide geen aansprekelijke voetbalclubs en dat viel ook te merken op het veld. Het spel was vrij slaapverwekkend.
Rouen kreeg in de 6e minuut een strafschop, deze werd benut en bleef daarmee het enige doelpunt van deze wedstrijd. Helaas waren de vaantjes in het stadion uitverkocht, deze zouden binnen twee weken weer binnenkomen, helaas voor mij twee weken te laat. Met alleen een ticket, programmaboekje en foto's liepen we weer terug naar ons Ibis Hotel.

Posted by Picasa