zaterdag 19 februari 2011

Amiens SC - AS Beauvias 2-0

Championnat de France National
Stade de la Licorne
19.02.2011
Toeschouwers: 9.586

Op deze zaterdag hadden we op de treugweg van Rouen een dubbelprogramma met als eerste wedstrij de "derby de Picardie".
Amiens ligt grofweg gezegd tussen Parijs en de grens met België. Als je van de snelweg af komt zie je het stadion al vrij snel liggen. Voor het stadion bevindt zich een grote parkeerplaats waar plek genoeg is.

Stade de la Licorne is een van de meest opvallende stadions in Frankrijk. Gebouwd in 1999 met als kenmerk het grote doorzichtige dak. In combinatie met de witte stoeltjes op de tribune is het een lichte verschijning. Mocht Amiens ooit promoveren naar de Ligue 1 dan is het stadion makkelijk om te bouwen naar een capaciteit van 20.000 toeschouwers. (huidige capaciteit bedraagt 12.097).

Aangezien ik me enkele jaren geleden had geregistreerd voor de ticketverkoop krijg ik elke maand een nieuwsbrief van deze club. de wedstrijd tegen AS Beauvais werd al groots aangekondigd als de "derby van Picardie". Picardie is de regio waarin deze twee voetbalclubs liggen. Met een spectaculair voorprogramma, motoren, ballonnen, turnoefeningen, kon de wedstrijd eindelijk beginnen. De sfeer vanuit de Amiens supoorters zat er goed in. Al snel bleek Amiens ook wel de betere ploeg te zijn. (op dat moment de nummer 2).
Amiens won de wedstrijd uiteindelijk met 2-0.

Posted by Picasa