zaterdag 13 februari 2010

Southend United FC - Tranmere Rovers 1-1

Coca Cola League 1
Roots Hall
13.02.2010
Toeschouwers: 6.382
Wat langzaam een traditie begint te worden is om met carnaval een weekend naar het Britse eiland te gaan, zo ook dit jaar weer. Na een voorspoedige reis, op wat sneeuwval nabij Calais na, kwamen we om 12:00 plaatselijke tijd aan in Soithend. Aangezien er pas om 14:00 uur ingecheckt kon worden werd het centrum doorlopen en alvast een ticket bij het stadion gekocht. Na 14:00 uur ingecheckt te hebben namen we de taxi naar het stadion. (Hotel lag enkele kilometers verwijderd van het stadion).

Eenmaal bij Roots Hall aangekomen werd de fanshop aangedaan voor het kopen van een vaantje en een programmaboekje. Dit laatste was een prachtig exemplaar. Het stadion ligt omsloten door typisch engelse huisjes. Aangezien we kaartjes voor de West Stand hadden moesten we eerst helemaal om het stadion heen. De tribunes liggen kort tegen het veld. Duidelijk te zien was dat de West Stand voorheen een staantribune was geweest, de zitjes waren er later pas op gemonteerd. De opmerkelijkste tribune lag rechts van ons, het is de enige tribune die over 2 "ringen" beschikt. Tegenover ons bevond zich de hoofdtribune, deze heeft als laatste een renovatie ondergaan.

Te gast vandaag was Tranmere Rovers uit Birkenhead, nabij Liverpool. De gasten hadden vandaag een kleine 100 supporters meegenomen die hun team moesten ondersteunen tegen de degradatie. Waar Southend zich net boven "de streep" bevindt, staat Tranmere er juist net beneden. De wedstrijd begon in een aardig tempo maar echt aanvallend werd het niet. Southend kwam in de eerste helft wel nog op voorsprong door een benutte strafschop. Enkele minuten na rust trok Tranmere de stand weer gelijk. Na de gelijkmaker bepaalde Southend nog wel het spel, terwijl Tranmere er heel af en toe gevaarlijk uit kwam, doelpunten vielen er helaas niet meer. De teleurstelling was groot bij de spelers en supporters van Southend. De rest van het seizoen zal in het teken staan van handhaving in League 1.
Posted by Picasa