donderdag 18 februari 2010

Hamburger SV - PSV Eindhoven 1-0

Europa League
HSH Nordbank Arena
18.02.2010
Toeschouwers: 35.672

Horst Hrubesch bezegelde het lot dat vandaag HSV het tegen PSV moest opnemen. Bijzonder is dat de enige keer dat beide clubs tegenelkaar hebben gespeeld, dezefde Horst Hrubesch voor de doelpunten zorgde die PSV toendertijd uitschakelde. Na een reis van ruim 4 uur komen we in het koude en besneeuwde Hamburg aan. Na het inchecken van het hotel werd de S-Bahn genomen naar de Reeperbahn waar we eerst rustig zouden eten en wat drinken. Hierna werd nog een bezoekje gebracht aan de hasn-Albertz-Platz waar zich al vele PSV supporters hadden verzameld. De sfeer (vredig) zat er al goed in.

In 1998 is besloten om het toenmalige Volksparkstadion te verbouwen naar een moderne arena zoals het nu is. Na enkele jaren AOL Arena geheten te hebben heet het stadion sinds de zomer van 2007 HSH Nordbank Arena, naar verluid zal ook deze naam de komende zomer vervangen worden. Het stadion beschikt over 5 sterren wat betekend dat hier Champions League finales gehouden mogen worden. Dit jaar zal in ieder geval de Europa League finale plaatsvinden in de HSH Nordbank Arena. De thuisploeg zal er alles aan doen om ook in deze finale te komen.

Het affiche van vanavond verschilt zich 8 letters van het alfabet: HSV - PSV. De "rothosen" zoals de bijnaam van HSV klinkt staan momenteel in de subtop van de Bundesliga, in de Europa League hebben ze nog niets verloren even als PSV. Zoals de statistieken deden vermoeden werd het een gelijk opgaande wedstrijd. In de 26e minuut beging Manolev een domme overtreding in het strafschopgebied. De daaropvolgende strafschop werd benut door ex-Gladbacher Marcel Jansen. Ook na dit doelpunt bleven de ploegen gelijk aan elkaar. PSV miste nog enkele grote kansen via Toivonen en Bakkal, terwijl aan de andere kant Isaksson er enkele malen goed bij zat. Waar een gelijkspel verdient was moet PSV volgende week deze 1-0 achterstand weg zien te werken tegen de Hanseaten. Tevens complimenten voor de Duitse organisatie, na de wedstrijd werden we dit keer niet 45 minuten vastgehouden in het vak maar mochten meteen vertrekken. PSV supporters kregen overdag alle vrijheid, de Duitse politie was in grote getale aanwezig maar greep geen enkele keer in en waren hulpvaardig. Vooral de polizist op het station van de Reeperbahn die bij elke trein riep: Einstappen!!
Posted by Picasa