zondag 13 december 2009

KSK Heist - K. Rupel Boom FC 2-2

Derde Klasse A
Gemeentelijk Sportcentrum
13.12.2009
Toeschouwers: ca. 2.000
Lang werd getwijfeld waar ik vandaag heen zou gaan, uiteindelijk viel de beslissing om de absolute topper in de derde klasse A bij te gaan wonen. Een kleine 3 uur voor de match start ik mijn stalen ros om op weg te gaan naar het land der frieten. Na afslag Lille (niet te verwarren met het Franse Lille) wachtte mij nog een weg door dorpjes als Poederlee, Morkhoven en Wiekevorst. Ruim een uur voor aanvang kon ik mijn auto nog makkelijk kwijt nabij het stadion.

Aankomend bij het stadion wordt mij via een bord verteld dat ik bij de juiste match voor vandaag zit. Na de 10 euro inkomstgelden betaald te hebben maak ik mijn gebruikelijk rondje om het complex. Wat meteen opvalt is dat alle tribunes (2x overdekt staan en 1x hoge tribune overdekt zitten) aan 1 zijde van het veld liggen. Er bevindt zich nog wel een kleine overdekte staantribune aan de andere lange zijde maar hier liggen nog twee mini-voetbalveldjes tussen. Verder sieren 4 kleine lichtmasten het stadionnetje.

Zoals eerder vermeld betrof het hier om de topper in de derde klasse A. Rupel Boom staat aan kop met 3 punten voorsprong op nummer twee KSK Heist. De nummer 3 in deze competitie ligt al een straatlengte achter op deze twee. Het sportcentrum liep zo goed als helemaal vol voor deze topper. Voor de rust waren de mannen uit Boom de sterkere ploeg maar konden dit niet omzetten in een voorsprong. Na de pauze kwam het sterkere Rupel Boom terecht op een 0-2 voorsprong, al hing volgens de keeper van Heist aan het tweede doelpunt een buitenspelluchtje. Dezelfde keeper stopte eerder in de tweede helft nog een strafschop waardoor de schade beperkt bleef. Twintig minuten voor tijd kwamen er toch kansen voor de thuisploeg, dit resulteerde zelfs in 2 doelpunten. Waar het kampioenschap al beslist leek te zijn pakt KSK Heist toch nog een punt tegen de koploper. Eindstand 2-2.
Posted by Picasa