Fortuna Düsseldorf - Arminia Bielefeld 3-2

ESPRIT Arena
04.12.2009
Toeschouwers 30.300

Het werd weer eens tijd om het roemruchte Fortuna Düsseldorf te bezoeken. Al vroeg waren we bij het stadion aangekomen waardoor we de auto vooraan op de parkeerplaats konden parkeren (gunstig voor de terugreis).

De enige verandering aan het stadion sinds mijn laatste bezoek is de naam. LTU is overal vervangen door het modemerk ESPRIT. De fans van Fortuna "eisen" nog steeds van de gemeente Düsseldorf staanplaatsen in het stadion. Deze strijd duurt al voort sinds de allereerste wedstrijd in het stadion. Toendertijd is beloofd dat als Fortuna weer in de 2. Bundesliga zou spelen dat er staanplaatsen zouden komen, tot op dit moment is alles minder waar.

Vandaag te gast de degradant uit de Bundesliga, Arminia Bielefeld. Voor Fortuna Düsseldorf een serieuze tegenstander om te kijken of de huidige plaats in de subtop terecht is. Ondanks het tijdstip van 18:00 uur lokt deze wedstrijd de meeste toeschouwers van dit seizoen: 30.300. Fortuna begint fel aan de wedstrijd en overklast Arminia Bielefeld op bijna alle fronten, met rust staat het dan ook al 2-0. Na de rust krijgen we een ander spelbeeld, Fortuna maakt slordigheden waardoor Bielefeld zich terug kan knokken naar 2-2. Een strafschop beslist het duel uiteindelijk in het voordeel van Düsseldorf. De score had nog 4-2 kunnen worden ware het niet dat een 1 tegen 1 situatie met de keeper verprutst werd. Na het laatste fluitsignaal ontploft de ESPRIT Arena van vreugde. Fortuna op weg naar de Bundesliga??