zondag 8 maart 2009

Hallescher FC - 1.FC Magdeburg 1-0

Regionalliga Nord
Kurt-Wabbel-Stadion
08.03.2009
Toeschouwers: 10.851
Nadat we in Halle aangekomen zijn hebben we op de zaterdagavond alvast het centrum verkent. Na een goede nachtrust ging onze weg verder naar het Kurt-Wabbel-Stadion waar om 12:00 de kassa's open zouden gaan. Bij het stadion aangekomen stonden al rijen dik voor de kassa's om het stadion naar binnen te gaan cq. een kaartje te kopen. Om 12:15 gingen de stadionpoorten open en konden wij ons trotse bezitter noemen van een kaartje voor de Sachsen-Anhalt derby: Hallescher FC - 1.FC Magdeburg.

Het Kurt-Wabbel-Stadion is er nog een van de oude Oost-Duitse stempel. Een kleine hoofdtribune die maar voor een klein gedeelte overdekt is. Aan de overzijde bevinden zich de onoverdekte zitjes, voor de rest bestaat deze ovaal uit onoverdekte staanplaatsen. De lichtmasten staan kaarsrecht omhoog. Vandaag zou het stadion zeer goed gevuld zijn.

Bij opkomst van de spelers organiseerden de supporters van Halle een kleine choreografie waarop een schaakspel stond en de Koning (Hallescher FC) de boeren (Magdeburg, door Hallescher FC zo genoemd) versloeg. Voor de rest verliep alles rustig op de tribunes tot aanvang van de tweede helft. Magdeburgsupporters gooiden rookbommen waarop het antwoord van Halle niet lang op zich liet wachten, binnen no-time stond het thuisvak in lichterlaaie. De eerste helft verliep voorspoedig voor Hallescher FC, dat een 1-0 voorsprong neerzette tegen de aartsvijand. Na rust werd Magdeburg sterker en sterker maar wist het net niet meer te vinden. In de allerlaatste seconde van de wedstrijd raakte Magdeburg de binnenkant van de paal, het bleef 1-0. De wedstrijd begon een kwartier later door de toestroom van supporters, de tweede helft begon een kwartier later door de rookbommen en het bengaals vuur. De tweede helft werd nog eens 2x stilgelegd vanwege vuur en relletjes. Na de wedstrijd gebeurde niets meer en om 23:00 uur kon ik de sleutel weer in de deur steken, ik was thuis.
Posted by Picasa