zaterdag 7 maart 2009

FC Erzgebirge Aue - Stuttgarter Kickers 0-2

3.Liga
Erzgebirgs-Stadion
07.03.2009
Toeschouwers: 6.800
Voor dit weekend stond op zondag Hallescher FC - 1.FC Magdeburg gepland en op zaterdag FC Twente - PSV. Omdat de nachtrust tekort en de reistijd te lang was tussen deze 2 wedstrijden werd besloten om op zaterdagmorgen naar Aue af te reizen. Later bleek FC Twente - PSV naar de zondag verplaatst te zijn, achteraf een goede beslissing om naar Aue te gaan. Om 6:00 uur zaterdagmorgen ging de reis via het Ruhrgebiet, Kassel, Erfurt en Zwickau naar Aue. Omstreeks 12:15 kwamen we aan in Aue. Het sneeuwde zacht en de hopen sneeuw van enkele weken geleden lagen nog naast de weg. De auto werd dichtbij het stadion geparkeerd.

Het Erzgebirgs-Stadion stond al heel lang op het verlanglijstje om eens te bezoeken. Het idyllisch gelegen stadion ligt aan de rand van het Erzgebirge, grenzend aan Tsjechie. Als je Aue binnenkomt rijden zie je in de verte al de 4 prachtige lichtmasten. De helft van het stadion is overdekt, de andere helft (staantribunes) zijn onoverdekt. De sintelbaan is in de clubkleuren paars-wit.

Mijn eerste wedstrijd in de nieuwe 3.Liga gaat tussen Erzgebirge Aue en de Stuttgarter Kickers. Laatstgenoemde wist dit seizoen slechts tweemaal te winnen. Door het koude en sneeuw/regenachtig weer waren er vandaag slechts 6.800 toeschouwers naar het stadion gestroomd, waaronder ongveer 20 Stuttgartsupporters. De wedstrijd daalde af naar een zeer bedenkelijk niveau, Stuttgarter Kickers won verdiend en verassend met 0-2 van Aue. Na de wedstrijd gingen we via Chemnitz naar Halle, waar morgen de Sachsen-Anhalt derby plaats zal vinden.
Posted by Picasa