dinsdag 29 juli 2008

SV Wehen-Wiesbaden - Hearts of Midlothian 2-1

Vriendschappelijk
Stadion am Halberg
29.07.2008
Toeschouwers: 913


Wehen, gelegen in Hessen nabij Wiesbaden, ligt in het heuvelachtige Taunusgebied. We vertrokken redelijk op tijd op deze warme zomerdag. Nabij Mönchengladbach kregen we de enige tegenslag te verduren, een file van ruim een half uur. Wehen werd omstreeks 18:20 bereikt.


SV Wehen-Wiesbaden speelt sinds vorig seizoen in de nieuwe Brita-Arena in Wiesbaden. Aangezien Wehen II (uitkomend in de Regionalliga) vanaf dit seizoen ook in het nieuwe stadion gaat voetballen, was het vanavond een uitgelezen mogelijkheid om Stadion am Halberg te bezoeken. Stadion am Halberg is van oorsrpong de thuishaven van SV Wehen-Taunusstein. Nadat deze club gepromoveerd was naar de 2. Bundesliga wilde de stad Wiesbaden ook wel een aandeel hebben in dit succes. Als hoofdstad van Hessen had Wiesbaden nog geen voetbalclub van naam. Met een naamswijziging en een nieuw stadion in het 10 kilometer verderop gelegen Wiesbaden, was de club SV Wehen-Wiesbaden ontstaan.


Het stadion ligt bovenop een berg en torent boven het dorpje Wehen uit. Vanaf de weg die langs het stadion loopt heb je een prachtig uitzicht over de omgeving. In het stadion zelf valt het clubhuis achter het doel op. In het dak zijn met dakpannen de initialen van de club vereeuwigd, SVW. Aan de lange zijde staat een overdekte staantribune met daartegenover 2 kleine onoverdekte zittribunes.
De wedstrijd zelf werd 2-1 voor de thuisploeg. In de eerste minuut viel de 1-0, in de 2e helft uit een strafschop de 2-0 en even later maakten de Schotten er 2-1 van.
Posted by Picasa