donderdag 21 februari 2008

Helsingborgs IF - PSV Eindhoven 1-2

UEFA Cup
Olympiastadion
21.02.2008
Toeschouwers: 10.194


Na de uitschakeling in de Champions League moest PSV het verder doen met de UEFA Cup. Het voordeel voor de groundhopper is dan natuurlijk dat er tegen de kleinere clubs in Europa gespeeld gaat worden. Voor PSV kwam het Zweedse Helsingborg uit de koker, en de reis richting Zweden werd gepland. Met de trein via Kopenhagen naar Helsingborg toe. Via het duitse Sparticket zijn de kosten gering. In Helsingor de boot genomen naar Helsingborg, hotelletje opgezocht, medegroundhopper van het station gehaald die met het vliegtuig gekomen was en daarna de kroeg ingedoken.



Het Olympiastadion van Helsingborg is een fraaie verschijning. Aan de ene zijde de hoofdtribune met een boogvorm, ertegenover een overdikte zittribune met 2 ringen. Achter de doelen bevinden zich normaalgesproken de staanplaatsn, maar omdat het om een UEFA wedstrijd gaat zijn deze omgevormd tot zitplaatsen.




Vanuit Eindhoven zijn er zo'n 700 supporters meegereisd naar Helsingborg. PSV zal in deze wedstrijd een 2-0 zege verdedigen uit het heenduel. De wedstrijd is gelopen als PSV na rust de 0-1 en de 0-2 binnentikt. 9 Minuten voor tijd wordt het voor de statistieken nog wel 1-2.



Posted by Picasa