zaterdag 7 juli 2012

VFR Neuss 06 - Rot Weiss Oberhausen U23 0-10

Vriendschappelijk
Stadion an der Hammer Landstrasse
07.07.2012
Toeschouwers: ca. 30

Na een lange tijd radiostilte op de site zal vanaf vandaag de site weer regelmatig ge-update worden. Te beginnen met de eerste wedstrijd van vandaag tussen VFR Neuss tegen het tweede elftal van Rot weiss Oberhausen. Nu ik niet meer in de regio Venlo woon zal ik naar Duitsland voortaan een 45 tal minuten extra reistijd moeten voegen. Al met al was ik een klein half uur vor aanvang bij het stadion aangekomen.
Stadion an der Hammer Landstrasse (vernoemd uiteraard naar de weg die naast het stadion ligt) heeft een capaciteit van 11.555. Dat toeschouwersaantal haalden we vandaag net niet. Bij binnenkomst van het stadion valt meteen de overdekte staantribune aan de overzijde op, die zich ook over de gehele lange zijde strekt. Nadat ik me ergens tussen het hoge gras, waar nog tekenen zijn dat er staantribunes zijn, aan de korte zijde me bevindt kan ik de overdekte zittribune goed waarnemen. Het bestaat grotendeels uit hout. Nadat VFR Neuss zich enkele jaren geleden zich terug getrokken had uit de competitie was men van plan om het stadion af te breken en hier een Automobiel centrum te vestigen. Gelukkig is dit (nog) niet doorgegaan en kan men nog genieten van dit authentieke stadion.
Wat kan ik zeggen over deze hoogstaande wedstrijd? Eigenlijk niet veel. Bijna de gehele wedstrijd heb ik een gesprek gehad met een mede-groundhopper uit Halle / Saale. In het doelpuntenfestijn viel me wel op dat er 3 strafschoppen benut werden. Al met al was het zeker de moeite waard om hier eens geweest te zijn!