woensdag 1 december 2010

UC Sampdoria - PSV Eindhoven 1-2


Europa League
Stadio Luigi Ferraris di Genova
01.12.2010
Toeschouwers: 12.000
Waar Koning winter toeslaat in Nederland stond er voor mij een reis naar Genua op het programma. In Köln namen we de nachttrein, afkomstig uit Kiel, naar Basel. Door de nachtelijke kou van -13 graden kwam de trein exact op tijd aan in Basel. Hier hadden we de overstap naar Milaan. In Milaan kwamen we 20 minuten te laat aan, wat voor ons geen probleem was. Hierna namen we de intercity naar Genua. De hele reis hebben we sneeuw gezien tot ongeveer 10 km voor Genua.

Stadio Luigi Ferraris ligt aan de oostkant van Genua. Het stadion wordt gebruikt door zowel de voetbalclub Genoa FC en Sampdoria. Voor het WK 1990 werd het stadion geheel afgebroken en heropgebouwd. Waar de buitenzijde niet erg spectaculair is, is dat aan de binnenzijde wel anders, De aparte lichtmasten met daaraan verbonden de dakconstructie maakt dit stadion tot een van de mooiste in Europa.

Voor Sampdoria gold alleen de winst vandaag, PSV had genoeg aan 1 punt om zich te plaatsen voor de volgende ronde. Zoals bekend bij Italiaanse clubs in de poulefase, kwam er weinig publiek af op de wedstrijd. Uit Nederland waren 700 PSV supporters meegereisd. Het spel begon erg zwak en in een laag tempo. Via Marilungo kreeg Sampdoria de eerste kans van de wedstrijd, hij schoot op de buitenkant van de paal. Na 30 minuten viel de helft van de stadionverlichting uit waardoor het spel voor 10 minuten stilgelegd werd. Vijf minuten voor rust maakte Pazzini de 1-0 voor de thuisclub. Na de rust maakte Ola Toivonen (hoe vrij kun je staan?) al binnen 6 minuten de gelijkmaker. Hierna was PSV de betere ploeg en creëerde ook enkele kansen, waaronder een schot van Dzsudzsak dat van de lijn gehaald werd. In het slotfase van de wedstrijd maakte Toivonen zijn tweede van de wedstrijd waardoor voor PSV overwinteren in Europa definitief is.
Posted by Picasa