zaterdag 25 september 2010

BV Veendam - MVV Maastricht 1-0


Jupiler League
Gjaltema Stadion aan de Langeleegte
25.09.2010
Toeschouwers: 1.950
Nadat we zeker wisten dat we Cloppenburg niet meer zouden halen werd besloten om een revisit aan Veendam te brengen. Vanuit Holdorf hebben we de binnendoorweg naar Lingen genomen, deze was langer dan verwacht maar uiteindelijk kwamen we via Stadskanaal, Ter Apel en de Pekela's aan in Veendam. Het stadion was redelijk makkelijk te vinden aangezien we hier beiden al waren geweest.

Sinds mijn laatste bezoek aan Veendam is alleen de stadionnaam veranderd. Al enkele jaren heet het stadion Gjaltema stadion aan de Langeleegte waar voorheen De Langeleegte nog volstond. De naam, een begrip in het Nederlandse voetbal omdat clubs uit de Eredivisie de lange reis naar het noorden vrezen als ze degraderen, heeft betrekking op de straatnaam waaraan het stadion ligt.

Hoogtepunt van de wedstrijd was wel de gehaktbal. Nadat we uit Lotte weg waren gereden hadden we nog niets gegeten. Eerlijk gezegd had ik zelf liever zin een een kroket maar deze hadden ze helaas niet. Gevoetbald werd er ook, buiten het doelpunt van Marnix Kolder in de 60e minuut en de 1 minuut later gegeven rode kaart aan Van Hyfte (MVV) gebeurde er vrijwel niets.
Posted by Picasa