Puchar Polski
Stadion "Hutnik"
13.08.2008
Toeschouwers: ca. 1000

Omdat we toch in Warschau waren en er verder geen wedstrijd in deze stad te bezoeken was gingen we naar de tweede ronde van de Poolse beker bij Hutnik Warszawa kijken. Na ongeveer 40 minuten met de tram vanuit het centrum kwamen we in Noord-Warschau aan.

Het stadion ligt in een bosrijke omgeving en is zonder de toeloop van de supporters moeilijk te vinden. We konden gewoon doorlopen bij de hekken, kaartjes werden niet verkocht, het was gratis. Tot mijn verbazing was er enorm veel politie op de been voor deze wedstrijd. In het stadion zag ik dat er veel Legia Warschau fans rondliepen. Het uitvak zat ook erg goed gevuld voor een wedstrijd als deze. In de rust liep het uitvak helemaal leeg (en bleef de tweede helft ook zo), ook aan de thuiszijde zaten er na rust aanzienlijk minder toeschouwers. Of er nog ergens gevochten is, is mij onbekend gebleven, in ieder geval was het een rare vertoning.

Hutnik (4e divisie) begon goed aan de wedstrijd en scoorde de 1-0 uit een mooie vrije trap. In het verdere verloop zag je dat Zawisza Bydgoszcz een divisie hoger speelt en won de wedstrijd eenvoudig met 1-4. Een opmerkelijk feit is dat de beste voetballer ooit in Polen, Boniek, zijn carriere is begonnen bij de club uit Bydgoszcz.