Regionalliga Nord
Jadestadion
09.09.2012
Toeschouwers: 315

Op deze (misschien wel laatste van het jaar) zomerdag was er vanwege interlandvoetbal weinig keuze om ergens heen te gaan, tot mijn oog viel op de wedstrijd in Wilhelmshaven. Sinds ik jaren terug voor de poorten van het Jadestadion gestaan heb en de mededeling kreeg dat de wedstrijd van die winteravond afgelast was, was het een wens om hier weer terug te komen.

Het Jadestadion heeft eigenlijk alles wat je wenst in een stadion, staanplaatsen, overdekt, onoverdekt, zitplaatsen, houten tribune en vreemde lichtmasten. Met een heerlijk zomerzonnetje was dit vanmiddag misschien wel de meest ideale bestemming, althans dat was ons gevoel. De meeste mensen uit de regio dachten er weliswaar anders over, de wedstrijd trok vanmiddag slechts 315 toeschouwers.

Al vanaf de eerste minuut werd duidelijk dat het niveau van de Regionalliga Nord niet veel voorstelt. De ene foute pass na de andere werd er gegeven. Wilhelmshaven kwam al na 2 minuten op voorsprong door een strafschop. De keren dat Goslar over de middenlijn kwam werd het vaak ook gevaarlijk wat nog in 2 doelpunten resulteerde.

Toeschouwers: ca. 500
Mijn eerste plan was naar Dessel Sport - Westerlo te rijden, in verband met tijdsnoot ben ik doorgereden naar Hoogstraten waar de wedstrijd een half uur later begon dan in Dessel. Tien minuten voor aanvang kon ik mijn auto parkeren langs de doorgaande weg naast het stadion.

Na de entree te zijn doorgelopen zie ik links van me al de typische Belgische hamburgercaravan staan en kan het niet laten om geen hamburger met ajuin te bestellen. Onder het genot van de hamburger observeer ik het stadion en zie een vrije grote overdekte zittribune en aan de andere lange zijde in volle lengte een overdekte staantribune.

De wedstrijd begon met een lekker zonnetje en eindigde onder de donkere nachthemel. Van begin af aan was duidelijk dat de gasten het betere van het spel hadden dan de gastheren. Verbroedering Geel - Meerhout zorgde ervoor dat de eindstand van 0-4 bereikt werd.