donderdag 30 augustus 2012

zaterdag 11 augustus 2012

RKC Waalwijk - PSV 3-2

Eredivisie
Mandemakers Stadion
11.08.2012
Toeschouwers: 6.942
Op de dag zelf werd besloten om richting Waalwijk te gaan. Gelukkig kon dit aangezien het een vrije verkoop was voor deze wedstrijd, bijna een unicum in Nederland. 's Middags het kaartje online besteld en 45 minuten voor de aftrap kon ik het moeiteloos ophalen bij de kassa.

Dankzij mijn eerste bezoek aan het stadion, jaren terug, wist ik dat parkeren geen enkel probleem bij het stadion is. Het grote grasveld naast het stadion dient nu nog steeds als (gratis!) parkeerplek. Het stadion heeft ook geen verandering meer ondergaan.

De eerste competitiewedstrijd van het seizoen, uit naar RKC, dacht iedereen dat PSV een makkelijke avond zou hebben. In de beginfase leek dit ook het geval, Jeremain Lens maakte na 8 minuten al de 0-1. Enkele minuten later werd een zuivere strafschop onthouden, Jethro Willems werd in het strafschopgebied neergehaald. Naar mate de wedstrijd vorderde bleek het zwakke punt van PSV van afgelopen seizoen nog steeds het zwakke punt te zijn, de verdediging. Na een eigen doelpunt (Bouma) en 2 zwak verdedigende acties kwam RKC op een 3-1 voorsprong. De 3-2 van Matavz en een rode kaart voor RKC was niet voldoende en zo opende PSV het nieuwe seizoen in mineur.
 
Posted by Picasa

zondag 5 augustus 2012

SV Sonsbeck - ETB Schwarz Weiss Essen 2-0

Oberliga Niederrhein
Willy-Lemkens-Sportpark
05.08.2012
Toeschouwers: 550

Op de dag dat het voetbalseizoen in Nederland officieel geopend werd vertrok ik richting Duitsland voor de eerste competitieronde in de nieuw gevormde Oberliga Niederrhein. Over de Nederlandse grens tussen Geldern en Goch ligt het plaatsje Sonsbeck dat voor vandaag als bestemming gold.

Aan de rand van het dorp ligt het Willy-Lemkens-Sportpark. Het hoofdveld ligt, bij binnenkomst van het sportpark, achter het kunstgrasveld met sintelbaan. Deze wordt gebruikt bij avondwedstrijden vanwege de lichtinstallatie. Het hoofdveld bezit 1 kleine overdekte zittribune met daarnaast enkele treden voor onoverdekt staan.

Onder toeziend oog van KFC Uerdingen trainer Eric van der Leur en vrouw (ETB SW Essen en Sonsbeck zijn de 2 eerstvolgende tegenstanders van KFC Uerdingen) werd de bal voor het eerst dit seizoen aan het rollen gebracht in Sonsbeck. De wedstrijd ontspon zich als een ware strijd waarin ETB vooraf gesteld favoriet was. Zowel Sonsbeck al ETB mistten tijdens deze wedstrijd een strafschop. Sonsbeck kwam in de 60e minuut verassend op voorsrpong. Voor ETB was dit blijkbaar een reden om ongecontroleerd de aanval te zoeken zonder resultaat. Ondanks dat Sonsbeck zelfs met 9 man kwam te staan (2x rood) viel er in de 81e minuut de beslissing na een benutte strafschop.
 
Posted by Picasa