donderdag 24 februari 2011

zaterdag 19 februari 2011

RFC Tournai - KSK Heist 3-1

Tweede Klasse
Stade Luc Varenne
19.02.2011
Toeschouwers: 500

De reis van Amiens naar het Belgische Tournai (Doornik voor de Vlamingen) verliep voorspoedig. Met behulp van het navigatiesysteem werd hets tadion makkelijk gevonden. Voor het stadion waren eveneens genoeg parkeerplaatsen om de auto te parkeren. Helaas begon het zachtjes aan te regenen na het uitstappen van de auto.

Imposant is de hoofdtribune van Stade Luc varenne. Vanuit de parkeerplaats doemt dit gebouw al op. Aan een van de korte zijde is een onoverdekte staantribune. De tribune tegenover de imposante hoofdtribune is een overdekte staantribune waar wij ook plaatsnamen.
De naamgever, Luc Varenne, was een commentator van de belgische zender RTBF en was afkomstig uit Tournai.

Tournai, dat laatste staat in de Tweede Klasse ontvangt vandaag het vorig jaar gepromoveerde KSK Heist. Heist dat vandaag de favoriet was kon die rol niet waarmaken. Tournai was in alle duels de sterkere ploeg en won verdiend met 3-1. Na het laatste fluitsignaal was het voor ons weer tijd om huiswaarts te keren. In 4 dagen 4 wedstrijden, het was weer mooi geweest.

Posted by Picasa

Amiens SC - AS Beauvias 2-0

Championnat de France National
Stade de la Licorne
19.02.2011
Toeschouwers: 9.586

Op deze zaterdag hadden we op de treugweg van Rouen een dubbelprogramma met als eerste wedstrij de "derby de Picardie".
Amiens ligt grofweg gezegd tussen Parijs en de grens met België. Als je van de snelweg af komt zie je het stadion al vrij snel liggen. Voor het stadion bevindt zich een grote parkeerplaats waar plek genoeg is.

Stade de la Licorne is een van de meest opvallende stadions in Frankrijk. Gebouwd in 1999 met als kenmerk het grote doorzichtige dak. In combinatie met de witte stoeltjes op de tribune is het een lichte verschijning. Mocht Amiens ooit promoveren naar de Ligue 1 dan is het stadion makkelijk om te bouwen naar een capaciteit van 20.000 toeschouwers. (huidige capaciteit bedraagt 12.097).

Aangezien ik me enkele jaren geleden had geregistreerd voor de ticketverkoop krijg ik elke maand een nieuwsbrief van deze club. de wedstrijd tegen AS Beauvais werd al groots aangekondigd als de "derby van Picardie". Picardie is de regio waarin deze twee voetbalclubs liggen. Met een spectaculair voorprogramma, motoren, ballonnen, turnoefeningen, kon de wedstrijd eindelijk beginnen. De sfeer vanuit de Amiens supoorters zat er goed in. Al snel bleek Amiens ook wel de betere ploeg te zijn. (op dat moment de nummer 2).
Amiens won de wedstrijd uiteindelijk met 2-0.

Posted by Picasa

vrijdag 18 februari 2011

FC Rouen - FC Guegnon 1-0

Championnat de France National
Stade Robert Diochon
18.02.2011
Toeschouwers: 2.783

Na de overnachting in Lille zijn we verder naar het zuiden gereden richting ons Ibis Hotel in Rouen. Dit hotel ligt op 1 km van het stadion.
Nadat we overdag het stadion op de gevoelige plaat hebben gelegd zijn we met de tram richting het centrum gegaan. Waar ik niet wist wat ik moest verwachten is het centrum van Rouen zeker een bezoekje waard.

Het stadion ligt voor een deel aan een grote doorgaande weg en deels achter een woonwijk. De vernieuwde hoofdtribune torent hoog boven de huizen uit. De naamgever, Robert Diochon, is mede oprichter van FC Rouen en was 47 jaar lang ook de voorzitter van deze club.
Naast de vernieuwde hoofdtribune beschikt het stadion aan de andere lange zijde over een overdekte zittribune en achter de doelen onoverdekte zittribunes.

Rouen en Guegnon, beide geen aansprekelijke voetbalclubs en dat viel ook te merken op het veld. Het spel was vrij slaapverwekkend.
Rouen kreeg in de 6e minuut een strafschop, deze werd benut en bleef daarmee het enige doelpunt van deze wedstrijd. Helaas waren de vaantjes in het stadion uitverkocht, deze zouden binnen twee weken weer binnenkomen, helaas voor mij twee weken te laat. Met alleen een ticket, programmaboekje en foto's liepen we weer terug naar ons Ibis Hotel.

Posted by Picasa

donderdag 17 februari 2011

LOSC Lille Métropole - PSV Eindhoven 2-2

Europa League
Stadium Nord Lille Métropole
17.02.2011
Toeschouwers: 15.000

De loting was ons qua reisafstand guntsig gezind.
Llille ligt op nog geen 3 uurtjes rijden. Enig nadeel was dat deze week schoolvakanties waren en de vraag naar tickets enorm was. Gelukkig kregen "vaste" uitwedstrijd bezoekers voorrang op de kaartverkoop en konden we rustig richting Lille rijden. Niet ver van het stadion zochten we voor de wedstrijd ons hotel op van waar we met de metro naar het centrum gingen.

Ondaks dat het februari is was het weer vandaag geweldig. We verkenden het centrum van Lille en namen plaats op een terras. de geruchten gingen al dat het ergens zou komen tot een confrontatie met Club Brugge, Lille, Nice, Charleroi en PSV supporters. Waar het in de middag nergens op uit leek te draaien en de sfeer optimaal was sloeg de Franse gendarmerie toch maar toe. Uit het niets schoten deze "heren" met traangas richting de PSV supporters, dit veroorzaakte een chaos waarbij iedereen de dichtsbijzijnde kroegen naar binnen vluchtten. Nadat de rust was wedergekeerd was het plein verlaten. Hoe snel kun je een ontspannen middag verpesten?

Bij het stadion aangekomen nog snel een vaantje in de fanshop gekocht om daarna de lange wandeling richting het uitvak te ondernemen. Het stadion was zeer goed gevuld (beter als mijn eerste bezoek in Lille: LOSC Lille - Sochaux). De sfeer zat er goed in. Wat de verwachting was kwam de eerste helft ook uit. PSV had vrijwel niets in te brengen. Met nog 10 minuten op de klok en een achterstand van 2-0 voltrok zich een klein wonder. Nadat Bouma in de 83e minuut de aansluitingstreffer had gemaakt was het Ola Toivonen die een minuut later de gelijkmaker binnenschoot.

Posted by Picasa