zaterdag 25 september 2010

BV Veendam - MVV Maastricht 1-0


Jupiler League
Gjaltema Stadion aan de Langeleegte
25.09.2010
Toeschouwers: 1.950
Nadat we zeker wisten dat we Cloppenburg niet meer zouden halen werd besloten om een revisit aan Veendam te brengen. Vanuit Holdorf hebben we de binnendoorweg naar Lingen genomen, deze was langer dan verwacht maar uiteindelijk kwamen we via Stadskanaal, Ter Apel en de Pekela's aan in Veendam. Het stadion was redelijk makkelijk te vinden aangezien we hier beiden al waren geweest.

Sinds mijn laatste bezoek aan Veendam is alleen de stadionnaam veranderd. Al enkele jaren heet het stadion Gjaltema stadion aan de Langeleegte waar voorheen De Langeleegte nog volstond. De naam, een begrip in het Nederlandse voetbal omdat clubs uit de Eredivisie de lange reis naar het noorden vrezen als ze degraderen, heeft betrekking op de straatnaam waaraan het stadion ligt.

Hoogtepunt van de wedstrijd was wel de gehaktbal. Nadat we uit Lotte weg waren gereden hadden we nog niets gegeten. Eerlijk gezegd had ik zelf liever zin een een kroket maar deze hadden ze helaas niet. Gevoetbald werd er ook, buiten het doelpunt van Marnix Kolder in de 60e minuut en de 1 minuut later gegeven rode kaart aan Van Hyfte (MVV) gebeurde er vrijwel niets.
Posted by Picasa

Sportfreunde Lotte - SV Eintracht Trier 2-0


Regionalliga West
SolarTechnics Arena
25.09.2010
Toeschouwers: 964
Reden voor het bezoek aan Lotte was dat we vandaag een dubbel konden pakken in Duitsland. Om 14:00 uur zou de wedstrijd Sportfreunde Lotte - SV Eintracht Trier plaatsvinden en om 17:00 uur een uur noordelijker Cloppenburg - Hansa Lüneburg. Ondanks dat mijn reisgenoot zich verslapen had kwamen we op tijd in Lotte aan. De auto kon geparkeerd worden voor het knusse stadionnetje.

Sinds dit jaar het het stadion van Lotte de SolarTechnics Arena, vorig jaar was het nog de PGW Arena en hiervoor stond het bekend als Stadion am Lotter Kreuz (vernoemd naar het verkeersknoopunt op de autobahn). De laatste jaren heeft het stadion een grondige verbouwing ondergaan. Waar tien jaar geleden rondom het veld nog een sintelbaan lag en oude staantribunes had heeft het nu 3 overdekte tribunes. Achter een van de doelen doet het stadion Belgisch aan met alleen maar reclameboarding.

De ongeveer 50 meegereisde Eintracht Trier fans zagen hun doelman al binnen 1 minuut een overtreding maken en de daaropvolgende rode kaart. Hierna had Lotte de gehele wedstrijd een overwicht maar kon het niet uitdrukken in veel doelpunten. Na 90 minuten stond er 2-0 op het scorebord, waarna we de auto namen en richting Cloppenburg zouden rijden. Helaas bleek de BAB 1 gedeeltelijk afgesloten en kwamen we in een file terecht waardoor we nooit om 17:00 uur in Cloppenburg zouden arriveren. Na wat research zijn we op weg gegaan naar De Langeleegte in Veendam.
Posted by Picasa

donderdag 16 september 2010