vrijdag 30 juli 2010

Bohemian FC - St. Patrick's Athletic 1-1

Airtricity League
Dalymount Park
30.07.2010
Toeschouwers: 2.800
Vandaag vertoefden we in Dublin. Voor vanavond had ik 2 keuzes om een wedstrijd te bezoeken, Bohemian - St. Patrick's en Shelbourne - Limerick. Aangezien de eerste wedstrijd een stadsderby en een topper was en in de hoogste divisie gespeeld werd viel mijn oog daarop. Met de bus vanuit O'connel Street was ik binnen 15 minuten in de wijk Phibsboro waar het oude Dalymount Park zich bevindt.

Achter de winkels van Phibsboro doemen de lichtmasten al op. De ingang van het stadion werd gevonden door andere supporters achterna te lopen. Voor de thuisfans was alleen de hoofdtribune vandaag geopend. Achter het doel namen de ongeveer 300 uitfans plaats. Aan de overzijde achter het doel bevind zich een onoverdekte staantribune die waarschijnlijk nooit meer gebruikt wordt. De andere lange zijde heeft voor de helft een onoverdekte zittribune en voor de andere heft gaapt een open gat.

Vanddag dus de topper in de Ierse hoogste divisie. St. Patrick's staat weliswaar bovenaan maar Bohemian heeft een wedstrijd minder gespeeld en staat maar 2 punten achter op de koploper. Bij het opkomen van de spelers zat de sfeer er al goed in. De St. Patrick's supporters hadden een spandoek gemaakt over de financiele problemen van Bohemian en de uitschakeling voor de Champions League tegen The New Saints. In de 4e minuut gaf Bohemian al meteen een antwoord, aanvoerder Owen Heary zorgde met een fraaie kopbal voor de openingstreffer. Gedurende de eerste helft leek het erop dat Bohemian een eenvoudige zege zou boeken tegen de koploper maar enkele kansen werden gemist. De tweede helft zakte helemaal in tot in de 93e minuut St. Patrick's op gelijke hoogte kwam. De uitsupporters waren buiten zinnen en kwamen het veld op en vierden de voor hun gevoelde overwinning.
Posted by Picasa