zondag 30 mei 2010

1.FC Union Solingen - KFC Uerdingen 05 3-6

Niederrheinliga
Stadion am Hermann-Löns-Weg
30.05.2010
Toeschouwers: ca. 600
Solingen, der "Klingenstadt", was vandaag de bestemming om persoonlijk het seizoen 2009-2010 af te sluiten. Vanwege het wedstrijdaffiche, de dreiging van het slopen van het stadion en het feit dat Union Solingen al reeds gedegradeerd is deed mij besluiten om vandaag een revisit te maken aan het stadion dat ik eerder al bezocht tijdens Borussia Freialdenhoven - Fortuna Düsseldorf in april 2004.

Het stadion, gelegen in het "Naturpark" in Solingen-Ohligs, heeft zijn beste tijd al ver achter zich. Eind jaren '70 en in de jaren '80 werd hier nog in de 2. Bundesliga gespeeld. Dat het zijn beste tijd gehad heeft zie je ook af aan het stadion. De reclameboarding aan het dak van het stadion is al nauwelijks meer te lezen, de staantribunes zijn nauwelijks meer gerenoveerd, alleen de tribune heeft soms nog aan de binnenzijde een likje verf gehad en nieuwe banken gekregen.

1.FC Union Solingen - KFC Uerdingen, een affiche dat begin jaren '80 nog met regelmaat in de 2. Bundesliga plaatsvond, tegenwoordig zijn beide elftallen afgezakt naar de 6. Liga, voor Solingen is het al een feit dat ze volgend seizoen zelfs in de 7. Liga moeten spelen. De wedstrijd begon wervelend, Ailton (wie kent hem nog, ex-Werder Bremen, ex-Schalke en voormalig topscorer van de Bundesliga) zorgde in de 6e minuut voor de 0-1. Binnen 20 minuten was de score al verhoogd naar 1-3. Nadat ik Solingen dit seizoen al eerder in Straelen aan het werk heb gezien verwachtte ik een monsterscore voor Uerdingen, niets bleek minder waar toen Solingen voor rust nog tot 3-3 kwam. Na de rust was het verweer van Solingen gebroken en kon KFC Uerdingen gemakkelijk uitlopen naar een 3-6 overwinning.
Posted by Picasa

zaterdag 22 mei 2010

SV Waldhof Mannheim 07 - SC Preussen Münster 0-2

Regionalliga West
Carl-Benz-Stadion
22.05.2010
Toeschouwers: 3.425
Vandaag was het eindelijk weer eens mooi weer en aangezien ik toch in Mannheim was werd er een bezoek aan het Carl-Benz-Stadion gebracht. Vanuit het centrum zijn we met de tram richting stadion gegaan. Net voor het Carl-Benz-Stadion ligt het Rhein-Neckar-Stadion van rivaal VFR Mannheim. Met de zon volop aanwezig werd een kaartje voor de lange zijde gekocht.

Het Carl-Benz-Stadion (vernoemd naar Carl Benz, volgens de Duitsers de maker van de allereerste auto) is een van de eerste stadions die in de "nieuwe" stijl werd gebouwd. Nadat Waldhof Mannheim zich in de jaren '80 wist te plaatsen voor de Bundesliga moest er een nieuw stadion komen. Na enkele seizoenen uitgeweken te hebben naar het Südweststadion in Ludwigshafen nam Waldhof Mannheim het nieuwe stadion pas in gebruik toen ze weer in de 2. Bundesliga speelden. Het stadion bestaat uit 3 aaneenliggende tribunes met achter het doel de 4e tribune die losstaat van de rest.

In theorie kan Mannheim nog degraderen, ze staan 5 punten los van de laatste degradatieplek. Een punt vanmiddag zou genoeg zijn geweest om ook volgend seizoen in de Regionalliga te spelen. Voor Münster was het seizoen al gespeeld en zal eindigen als een goede middenmoter. De eerste was het Münster dat merendeels op de speelhelft van de gastheren speelde. Vlak na rust nam Münster niet onverdiend de leiding. In de 53e minuut moest Münster het verder doen met 10 spelers na een rode kaart. Mannheim zette de aanval in maar verder dan een schot op de paal kwam het niet. Uit een van de spaarzame counters besliste Münster het duel voortijdig.

Posted by Picasa