zondag 25 april 2010

FSV Frankfurt - FC Augsburg 1-1

2. Bundesliga
Frankfurter Volksbank Stadion
25.04.2010
Toeschouwers: 6.382
Vandaag zou het 27 graden worden, mooi weer om weer eens op stap te gaan naar een nieuwe ground. Met een dagtrip naar Frankfurt werd het Frankfurter Volksbank Stadion bezocht. Op de parkeerplaatsen van het nabijgelegen ijshockeystadion werd de auto neergezet. Voordat we het stadion naar binnen zouden gaan werd nog een bezoekje aan het nabijgelegen Stadion am Riederwald bezocht, de officiele thuisbasis van Eintracht Frankfurt.

Het Frankfurter Volksbank Stadion is verleden jaar veelal in het nieuws geweest. Na een grondige verbouwing, alleen de hoofdtribune doet nog denken aan de oude Bornheimer Hang, werd besloten om lichtmasten bij het stadion te plaatsen. Aangezien dit overlast zou zorgen voor de nabijgelegen snelweg zouden er geen lichtmasten geplaatst mogen worden. Door kapjes om elke lamp te doen, waardoor het licht niet op de snelweg valt, werden de lichtmasten toch nog geplaatst. Buiten de hoofdtribune is alles verbouwd aan het stadion. Tegenover de hoofdtribune staat een overdekte zittribune terwijl achter de beide doelen onoverdekte staanplaatsen staan.

Voor zowel Frankfurt als Augsburg stond vandaag veel op het spel. Frankfurt strijdt tegen degradatie en staat 1 punt boven plek 16 wat recht geeft op een ontmoeting met de nummer 3 van de 3. Liga voor een plek in de 2. Bundesliga volgend seizoen. Augsburg staat daarentegen op plek 3 en wil promoveren naar de Bundesliga. naast supporters van Frankfurt en Augsburg waren er ook honderden supporters van Kaiserslautern in het stadion. Bij puntverlies van Augsburg zou Kaiserslautern rechtstreeks promoveren naar de Bundesliga. Na het eerste fluitsignaal zette de thuisploeg Augsburg onder druk. Na verloop van de eerste helft werd Augsburg sterker en was enkele malen gevaarlijk uit een counter. Na rust zorgde Thurk al snel voor de 0-1. Frankfurt liet het hier niet bij zitten en zette verder de aanval in op de gelijknmaker. nadat Augsburg verzuimde om de 0-2 te maken, maakte Cidemar met een prachtige omhaal de verdiende gelijkmaker tot grote vreugde van de Kaiserslauternfans die door dit resultaat de promotie naar de Bundesliga bereikten.
Posted by Picasa

zondag 18 april 2010

SV Straelen - 1.FC Union Solingen 3-0

Niederrheinliga
Stadion an der Römerstrasse
18.04.2010
Toeschouwers: 200
Na gisteren werd er vandaag wederom een wedstrijd bezocht in de 6e divisie. Van thuis uit sta ik binnen 10 minuten voor de poorten van het stadion. Na het rondje wandelen om het stadion neem ik plaats op een van de 4 opgezette staantribunes aan de lange zijde.

Het stadion ligt aan de rand van de stad. Als je van de A40 afrijdt en richting Straelen gaat zie je na een minuutje het stadionnetje liggen aan de linkerzijde. Het stadion beschikt over een overdekte tribune die in het midden zitplaatsen heeft en aan de zijkanten staanplaatsen. Aan de andere lange zijde staan enkele opgezette staantribunes.

Het "grote" Union Solingen is al zo goed als zeker gedegradeerd. De club die in de jaren '80 nog 2. Bundesliga speelde heeft de laatste jaren een ongekende terugval gekregen. Straelen is zo goed als veilig, zeker als vandaag de 3 punten aan de Römerstrasse zouden blijven. Union begon nog wel fel aan de wedstrijd, maar na een benutte strafschop van Straelen was het verweer gebroken. Straelen liep in de tweede helft uit naar een 3-0 overwinning. De veel meegereisde fans uit Solingen dropen teleurgesteld af.
Posted by Picasa

zaterdag 17 april 2010

FSV Salmrohr - SV Mehring 1-0

Rheinlandliga
Salmtal Stadion
17.04.2010
Toeschouwers: 120
Na een lange barre winter wordt het weer langzaamaan weer aangenamer. Ook de groundhopkriebels komen dan weer naar boven. In eerste instantie wilde ik naar de derby in Bremerhaven, maar aangezien deze afgelast werd viel mijn oog op het Salmtal Stadion van FSV Salmrohr, het stadion waar ik al 2x was maar zonder wedstrijd.

Salmrohr ligt zo'n 30 km van Trier in de gemeente Salmtal. In 1986 promoveerde deze club naar de 2. Bundesliga. Tot op heden is Salmrohr het kleinste dorpje dat ooit profvoetbal heeft gehaald. Een bekende speler van toen is Klaus Toppmöller die later ook trainer van FSV Salmrohr werd. De trainer van nu was dezelfde trainer die met FSV Salmrohr de promotie naar de 2. Bundesliga bewerkstelligde.Het stadion ligt aan de rand van het dorp in een heuvelachtig landschap. Rondom het hele stadion zijn onoverdekte staanplaatsen, de oogappel is echter de overdekte zittribune met zijn dak bestaande uit 6 halve cirkels.

Op papier betrof het vandaag een derby, Mehring ligt tussen Trier en Salmrohr in en ligt idyllisch aan de Moezel. Salmrohr wist de laatste partijen niet meer te winnen van SV Mehring. Voor Mehring stond niets meer op het spel, de club staat veilig in de middenmoot. Voor FSV Salmrohr, dat de laatste 7 wedstrijden niet meer verloor, stond de kampioenstitel nog op het spel. Salmrohr staat maar enkele punten achter op de nummer 1 Eintracht Trier II. De gehele wedstrijd had Salmrohr het betere van het spel maar pas in de 90e minuut wist de thuisploeg het net te vinden. Een belangrijke zege, zeker nadat Eintracht Trier II later op de dag zou verliezen.
Posted by Picasa