zondag 13 december 2009

KSK Heist - K. Rupel Boom FC 2-2

Derde Klasse A
Gemeentelijk Sportcentrum
13.12.2009
Toeschouwers: ca. 2.000
Lang werd getwijfeld waar ik vandaag heen zou gaan, uiteindelijk viel de beslissing om de absolute topper in de derde klasse A bij te gaan wonen. Een kleine 3 uur voor de match start ik mijn stalen ros om op weg te gaan naar het land der frieten. Na afslag Lille (niet te verwarren met het Franse Lille) wachtte mij nog een weg door dorpjes als Poederlee, Morkhoven en Wiekevorst. Ruim een uur voor aanvang kon ik mijn auto nog makkelijk kwijt nabij het stadion.

Aankomend bij het stadion wordt mij via een bord verteld dat ik bij de juiste match voor vandaag zit. Na de 10 euro inkomstgelden betaald te hebben maak ik mijn gebruikelijk rondje om het complex. Wat meteen opvalt is dat alle tribunes (2x overdekt staan en 1x hoge tribune overdekt zitten) aan 1 zijde van het veld liggen. Er bevindt zich nog wel een kleine overdekte staantribune aan de andere lange zijde maar hier liggen nog twee mini-voetbalveldjes tussen. Verder sieren 4 kleine lichtmasten het stadionnetje.

Zoals eerder vermeld betrof het hier om de topper in de derde klasse A. Rupel Boom staat aan kop met 3 punten voorsprong op nummer twee KSK Heist. De nummer 3 in deze competitie ligt al een straatlengte achter op deze twee. Het sportcentrum liep zo goed als helemaal vol voor deze topper. Voor de rust waren de mannen uit Boom de sterkere ploeg maar konden dit niet omzetten in een voorsprong. Na de pauze kwam het sterkere Rupel Boom terecht op een 0-2 voorsprong, al hing volgens de keeper van Heist aan het tweede doelpunt een buitenspelluchtje. Dezelfde keeper stopte eerder in de tweede helft nog een strafschop waardoor de schade beperkt bleef. Twintig minuten voor tijd kwamen er toch kansen voor de thuisploeg, dit resulteerde zelfs in 2 doelpunten. Waar het kampioenschap al beslist leek te zijn pakt KSK Heist toch nog een punt tegen de koploper. Eindstand 2-2.
Posted by Picasa

vrijdag 4 december 2009

Fortuna Düsseldorf - Arminia Bielefeld 3-2

2. Bundesliga
ESPRIT Arena
04.12.2009
Toeschouwers 30.300

Het werd weer eens tijd om het roemruchte Fortuna Düsseldorf te bezoeken. Al vroeg waren we bij het stadion aangekomen waardoor we de auto vooraan op de parkeerplaats konden parkeren (gunstig voor de terugreis).

De enige verandering aan het stadion sinds mijn laatste bezoek is de naam. LTU is overal vervangen door het modemerk ESPRIT. De fans van Fortuna "eisen" nog steeds van de gemeente Düsseldorf staanplaatsen in het stadion. Deze strijd duurt al voort sinds de allereerste wedstrijd in het stadion. Toendertijd is beloofd dat als Fortuna weer in de 2. Bundesliga zou spelen dat er staanplaatsen zouden komen, tot op dit moment is alles minder waar.

Vandaag te gast de degradant uit de Bundesliga, Arminia Bielefeld. Voor Fortuna Düsseldorf een serieuze tegenstander om te kijken of de huidige plaats in de subtop terecht is. Ondanks het tijdstip van 18:00 uur lokt deze wedstrijd de meeste toeschouwers van dit seizoen: 30.300. Fortuna begint fel aan de wedstrijd en overklast Arminia Bielefeld op bijna alle fronten, met rust staat het dan ook al 2-0. Na de rust krijgen we een ander spelbeeld, Fortuna maakt slordigheden waardoor Bielefeld zich terug kan knokken naar 2-2. Een strafschop beslist het duel uiteindelijk in het voordeel van Düsseldorf. De score had nog 4-2 kunnen worden ware het niet dat een 1 tegen 1 situatie met de keeper verprutst werd. Na het laatste fluitsignaal ontploft de ESPRIT Arena van vreugde. Fortuna op weg naar de Bundesliga??
Posted by Picasa

donderdag 3 december 2009