Borussia Mönchengladbach - Bolton Wanderers 1-1

Borussia Park
25.07.2009
Toeschouwers: 17.121
De club waar ik 4 jaar lang een seizoenkaart van had heb ik al ruim een jaar niet meer bezocht. Het werd weer eens hoogtijd om een bezoekje te brengen aan het Borussia Park. Bolton Wanderers was vandaag de eerste echte test voor"Die Fohlen".

Na de gebruikelijke rituelen zoals "Die elf vom Niederrhein" en het voorstellen van de complete selectie werd afgetrapt aan deze vriendschappelijke wedstrijd. De wedstrijd kwam moeilijk op gang en is in 90 minuten tijd eigenlijk nooit op gang gekomen. In de 26e minuut wist Bolton uit de enige kans van de wedstrijd de 0-1 te maken. In de 76e minuut kwam Gladbach op gelijke hoogte. Dit duel zonder hoogstaand voetbal verdiende ook geen winnaar.

Zoals gebruikelijk bij de eerste wedstrijd in het stadion van Gladbach kwam er weinig volk. Met 17.121 toeschouwers was het stadion ook slechts voor een derde gevuld.
Posted by Picasa

zondag 12 juli 2009

VFB Bottrop - Rot Weiss Essen 0-7

Jahnstadion
12.07.2009
Toeschouwers: 1.100
De eerste nieuwe ground van het seizoen werd vandaag bezocht. In mijn hoofd had ik nog de beelden van het oude Jahnstadion met zijn vele staantribunes, helaas is dit verleden tijd. Met de auto werd weer eens naar het Ruhrgebiet gereden en na een uur waren we in Bottrop (bekend van Movie Park Germany, Kirchhellen) gearriveerd.

De oude staantribunes hebben plaatsgemaakt voor een nieuwe overdekte zittribune die langs de gehele lange zijde staat. Achter een van de doelen heeft men nieuwe onoverdekte staantribunes gemaakt. De rest van het stadion is tribuneloos en kun je ouderwets aan de railing staan. Het stadion beschikt verder over moderne atletiekfaciliteiten.

Met Rot Weiss Essen op bezoek komen er meestal voldoende mensen in een stadion. Vandaag was de tribune in zijn geheel gevuld (mede dankzij de regenbuien onder de wedstrijd). De toeschouwers kregen in de eerste helft geen doelpunten te zien, dit kwam vooral door de uitmuntende doelman van VFB Bottrop. Nas rust wisselde Essen zijn gehele team om en dit resulteerde erin dat er in het tweede bedrijf nog 7 doelpunten vielen te bewonderen.

zaterdag 11 juli 2009

VVV Venlo - Feyenoord 2-2 VVV wns 4-1

Seacon Stadion De Koel
11.07.2009
Toeschouwers: 5.850
Voor mij de opening van het seizoen 2009-2010. Deze wedstrijd stond in het teken van de Herman Teeuwen Memorial. Voor de 4e keer zou ik deze wedstrijd bijwonen, na eerder 2x PSV en 1x RSC Anderlecht te hebben gezien was het vandaag de beurt aan Feyenoord.

VVV begon sterk aan de wedstrijd en stond met rust verdiend op een 1-0 voorsprong. Feyenoord presteerde uitermate zwak en wist in de 1e helft geen enkel schot op het doel van de Venlonaren te lossen. Na rust herpakte Feyenoord zich weer en wist 2 doelpunten te maken binnen 5 minuten. De eerste, van Leroy Fer was een schoonheid, de tweede was een fout van VVV doelman Dennis Gentenar. Laatstgenoemde herstelde zijn fout goed en hield VVV in deze tien minuten op de been. Na deze tien minuten was het VVV dat de sterkere ploeg was en kwam 10 minuten voor tijd door een uitstekend genomen vrije schop van Keisuke Honda verdiend op gelijke hoogte. Aangezien deze wedstrijd een winnaar moest opleveren werden er strafschoppen genomen. VVV won deze strafschoppenserie met 4-1.