FC Schalke 04 II - VFR Wormatia 08 Worms 2-1

Regionalliga West
Sportpark Wanne-Süd
06.06.2009
Toeschouwers: 1.050
Een van de weinige competities waar nog gevoetbald wordt is de Regionalliga. Na een uur rijden kom ik aan in Herne. In stadsdeel Wanne-Süd zou het 2e elftal van die Königsblauen om 14:00 uur aftrappen voor de wedstrijd. De auto werd geparkeerd in een woonwijk, achteraf gezien maar goed ook, de toegangsweg naar het stadion lag open en de parkeerplaatsen waren al vol.

Sinds dit seizoen speelt het tweede elftal van FC Schalke haar thuiswedstrijden op Sportpark Wanne-Süd. Voorheen speelden ze in de Glückaufkampfbahn. Waarom ze verhuisd zijn is mij een raadsel, het vorige onderkomen was groter en vele malen mooier. Sportpark Wanne-Süd ligt in de gemeente Herne nabij Wanne-Eickel in een stadspark. Aan de achterzijde van de overdekte zittribune betreedt men het stadion. Van hieruit heb je toegang tot het overige deel van het stadion: de staanplaatsen. Verder ontbreken er lichtmasten, wat volgens mij wel een vereiste is in de Regionalliga.

De wedstrijd van vandaag stond in het teken van de degradatie. De winnaar van het duel zou in de Regionalliga West blijven, de ander zou degraderen. Schalke begon sterker en feller aan het duel wat halverwege de eerste helft leidde tot de 1-0. Na rust kreeg Wormatia enkele kansen, na een goede voorzet werd de spanning teruggebracht met de gelijkmaker. Ruim 5 minuten voor het einde van de wedstrijd nam Schalke wederom de voorsprong, uit een prachtig genomen volley scoorde de thuisploeg de 2-1. Hierna mocht Willi Landgraf (ex-Alemannia Aachen) invallen en zijn afscheid als voetballer "vieren". Wormatia Worms degradeert.

Toeschouwers: 200
Tijdens ons hotelverblijf in München werd er veelvuldig gezocht naar een wedstrijd op pinkstermaandag. Na lang zoeken kwamen we erachter dat SV Waldhof Mannheim II in het Stadion am Alsenweg (Seppl-Herberger-Sportanlage) speelt. Aangezien dit een stadion is met enige historie en van enige omvang werd besloten deze wedstrijd in de Landesliga mee te pakken. Om 12:30 uur vertrokken we uit München, 4 uur later parkeerden we de auto voor het Stadion am Alsenweg.

Vóór 1996 heette dit stadion "Stadion am Alsenweg" hierna is besloten om de voormalig trainer van "Die Mannschaft" als naamgever aan te wijzen. De Seppl-Herberger-Sportanlage is het kloppend hart van voetbalvereniging SV Waldhof Mannheim. Voordat de club vertrok richting Carl-Benz-Stadion speelden de blauwhemden hun (Bundesliga) wedstrijden in dit stadion. Het bestaat uit een grote overdekte zittribune en het overige deel zijn onoverdekte staanplaatsen.

Waldhof Manhheim II bezet momenteel de 2e plek in de Landesliga Rhein-Neckar op 3 punten achterstand van de koploper. Voor FV Brühl zou een punt voldoende zijn om degradatie te ontlopen. Het niveau van de Landesliga is een bedenkelijk niveau, het zonnetje en het stadion sleepte er ons de 90 minuten doorheen. Waldhof was de sterkere partij maar tot doelpunten leidde dit in de eerste helft nog niet. Na rust hetzelfde spelbeeld met enig verschil dat Mannheim op voorsprong kwam. Uit een van de weinige aanvallen van FV Brühl kwam de gelijkmaker. Mannheim liet belangrijke punten liggen vanavond, de koploper verloor ook punten.