zondag 26 april 2009

TuS Koblenz - Alemannia Aachen 0-2

2. Bundesliga
Stadion Oberwerth
26.04.2009
Toeschouwers: 12.670
Tot op vandaag was Stadion Oberwerth het dichtsbijzijnde stadion dat ik nog niet had bezocht. Op deze prachtige lentedag kon ik dit stadion bezoeken met de semi-derby tegen Alemannia Aachen. Op P+R Metternich werd de auto geparkeerd, van hier uit was het nog 15 minuten met de bus naar het stadion. Een half uur voor aanvang kwamen we aan bij de kassa's van het stadion en kochten we een staanplaatskaartje.
Tussen de hoofdtribune en de nieuwe zittribune achter het doel nemen we plaats, het zicht op het veld is vrij slecht, desondanks konden we nog net alles volgen. In tegenstelling tot op Tivoli maakten de Aachen supporters deze keer wel sfeer. Stadion Oberwerth ligt in de gelijknamige wijk in Koblenz, tussen de Rhein en het spoortraject Koblenz - Mainz. De hoofdtribune en de staantribune achter het doel zijn overblijfselen uit het verleden. Op de gegengerade en aan de andere kant achter het doel zijn overdekte zittribunes geplaatst. Vanuit de staantribune achter het doel heb je een prachtig uitzicht op de bergen en zie jet het topje van de Königsbacher Brauerei.
De eerste helft was een zwakke voorstelling van zowel Koblenz als Aachen. Na rust creëerden beide teams meerdere kansen. Aachen werd naarmate de wedstrijd vorderde de bovenliggende partij en won de wedstrijd eenvoudig met 0-2. Na de wedstrijd zijn we het gebruikelijke fotorondje gaan maken. Enig minpunt van de middag was dat de ADAC gebeld diende te worden in verband met een niet startende auto. Met een uur vertraging kregen we groen licht om huiswaarts te rijden.
Posted by Picasa

zaterdag 11 april 2009

VFR Wormatia 08 Worms - Rot Weiss Essen 1-0

Regionalliga West
Wormatia-Stadion
11.04.2009
Toeschouwers: 2.477
Na een kleine 3 uur rijden neem ik de afslag Worms op de A61, de Autobahn die ik in Venlo al ben opgegaan. Vanuit de Bundesstrasse richting het centrum zie ik de lichtmasten van het Wormatia-Stadion al in de verte, niet veel later vertelden de borden me hoe ik exact bij het stadion diende te komen. De auto werd geparkeerd aan de tegenoverliggende woonwijk.

Het meest kenmerkende aan dit stadion is de overdekte hoofdtribune. Doordat er een renovatie van het stadion heeft plaatsgevonden heeft deze tribune nieuwe zitjes gekregen in de clubkleuren met als tekst de stadsnaam. De korte zijden zijn momenteel afgesloten voor het publiek, wat de capaciteit vandaag de dag brengt op ruim 5.000. Het stadion was vandaag de helft gevuld.

Wormatia Worms heeft nog maar 1 thuiswedstrijd gewonnen en staat in de onderste regionen van de Regionalliga West. Essen begon het seizoen voortvarend en deed mee met de bovenste plaatsen, de laatste weken druipt de ploeg uit het Ruhrgebiet langzaam af naar de middenmoot. Essen begon het sterkste aan de wedstrijd en kreeg enkele flinke kansen. Zeven minuten voor het rustsignaal moest Essen verder spelen met 10 man. Ook in de tweede helft kreeg Essen de grotere kansen maar een kwartier voor tijd kwam Worms op een 1-0 voorsprong uit een uitstekend genomen vrije trap. De tweede thuisoverwinning werd vanmiddag gevierd, al was de stadionspeaker ervan overtuigd dat het 1-1 was geworden.
Posted by Picasa

zondag 5 april 2009

Vitesse - De Graafschap 0-0

Eredivisie
Gelredome
05.04.2009
Toeschouwers: 19.610
Aangezien ik nog geen foto's van het Gelredome had en vandaag in Arnhem was, was dit een uitgelezen mogelijkheid om het Gelredome weer eens te bezoeken. Vanuit het station gaan er gratis bussen naar het stadion. Ruim voor de aftrap stond ik mijn eerste foto's te maken van de buitenzijde.

Persoonlijk vind ik het Gelredome een van de meest lelijke stadions van Nederland. Van de buitenkant lijkt het een grote fabriek. Aan de buitenzijde van het stadion hing een groot spandoek met daarop: Het grootste theater van Nederland. Ik kon deze tekst alleen maar beamen. De binnenzijde met zijn dichte hoeken deed mijn hart ook niet sneller kloppen.

De superboeren uit Doetinchem waren vandaag te gast in het Gelredome, op papier een derby. Met de laatste derby nog in mijn hoofd (Hallescher FC - Magdeburg) stapte ik het Gelredome binnen. Geen enkele verwachting werd voldaan. De sfeer van beide zijden was ver beneden maat, en laten we het nog maar niet over het getoonde veldspel tonen. Eindstand 0-0
Posted by Picasa