zondag 15 maart 2009

Alemannia Aachen - FC Sankt Pauli 1-3

2. Bundesliga
Tivoli-Stadion
15.03.2009
Toeschouwers: 21.200
Dit is het laatste seizoen dat er op Tivoli gespeeld gaat worden door Alemannia Aachen. Vanaf volgend seizoen zal Aachen in het nieuwe stadion, op een steenworp afstand van Tivoli, haar wedstrijden afwerken. Vandaag nam ik met mijn (2e) bezoek afscheid van het Tivoli-Stadion. Na vandaag zullen er nog maar 5 wedstrijden plaatsvinden. Alemannia stelde enorm teleur, Sankt Pauli won verdiend met 1-3 voor een uitverkocht huis.
Posted by Picasa

zondag 8 maart 2009

Hallescher FC - 1.FC Magdeburg 1-0

Regionalliga Nord
Kurt-Wabbel-Stadion
08.03.2009
Toeschouwers: 10.851
Nadat we in Halle aangekomen zijn hebben we op de zaterdagavond alvast het centrum verkent. Na een goede nachtrust ging onze weg verder naar het Kurt-Wabbel-Stadion waar om 12:00 de kassa's open zouden gaan. Bij het stadion aangekomen stonden al rijen dik voor de kassa's om het stadion naar binnen te gaan cq. een kaartje te kopen. Om 12:15 gingen de stadionpoorten open en konden wij ons trotse bezitter noemen van een kaartje voor de Sachsen-Anhalt derby: Hallescher FC - 1.FC Magdeburg.

Het Kurt-Wabbel-Stadion is er nog een van de oude Oost-Duitse stempel. Een kleine hoofdtribune die maar voor een klein gedeelte overdekt is. Aan de overzijde bevinden zich de onoverdekte zitjes, voor de rest bestaat deze ovaal uit onoverdekte staanplaatsen. De lichtmasten staan kaarsrecht omhoog. Vandaag zou het stadion zeer goed gevuld zijn.

Bij opkomst van de spelers organiseerden de supporters van Halle een kleine choreografie waarop een schaakspel stond en de Koning (Hallescher FC) de boeren (Magdeburg, door Hallescher FC zo genoemd) versloeg. Voor de rest verliep alles rustig op de tribunes tot aanvang van de tweede helft. Magdeburgsupporters gooiden rookbommen waarop het antwoord van Halle niet lang op zich liet wachten, binnen no-time stond het thuisvak in lichterlaaie. De eerste helft verliep voorspoedig voor Hallescher FC, dat een 1-0 voorsprong neerzette tegen de aartsvijand. Na rust werd Magdeburg sterker en sterker maar wist het net niet meer te vinden. In de allerlaatste seconde van de wedstrijd raakte Magdeburg de binnenkant van de paal, het bleef 1-0. De wedstrijd begon een kwartier later door de toestroom van supporters, de tweede helft begon een kwartier later door de rookbommen en het bengaals vuur. De tweede helft werd nog eens 2x stilgelegd vanwege vuur en relletjes. Na de wedstrijd gebeurde niets meer en om 23:00 uur kon ik de sleutel weer in de deur steken, ik was thuis.
Posted by Picasa

zaterdag 7 maart 2009

FC Erzgebirge Aue - Stuttgarter Kickers 0-2

3.Liga
Erzgebirgs-Stadion
07.03.2009
Toeschouwers: 6.800
Voor dit weekend stond op zondag Hallescher FC - 1.FC Magdeburg gepland en op zaterdag FC Twente - PSV. Omdat de nachtrust tekort en de reistijd te lang was tussen deze 2 wedstrijden werd besloten om op zaterdagmorgen naar Aue af te reizen. Later bleek FC Twente - PSV naar de zondag verplaatst te zijn, achteraf een goede beslissing om naar Aue te gaan. Om 6:00 uur zaterdagmorgen ging de reis via het Ruhrgebiet, Kassel, Erfurt en Zwickau naar Aue. Omstreeks 12:15 kwamen we aan in Aue. Het sneeuwde zacht en de hopen sneeuw van enkele weken geleden lagen nog naast de weg. De auto werd dichtbij het stadion geparkeerd.

Het Erzgebirgs-Stadion stond al heel lang op het verlanglijstje om eens te bezoeken. Het idyllisch gelegen stadion ligt aan de rand van het Erzgebirge, grenzend aan Tsjechie. Als je Aue binnenkomt rijden zie je in de verte al de 4 prachtige lichtmasten. De helft van het stadion is overdekt, de andere helft (staantribunes) zijn onoverdekt. De sintelbaan is in de clubkleuren paars-wit.

Mijn eerste wedstrijd in de nieuwe 3.Liga gaat tussen Erzgebirge Aue en de Stuttgarter Kickers. Laatstgenoemde wist dit seizoen slechts tweemaal te winnen. Door het koude en sneeuw/regenachtig weer waren er vandaag slechts 6.800 toeschouwers naar het stadion gestroomd, waaronder ongveer 20 Stuttgartsupporters. De wedstrijd daalde af naar een zeer bedenkelijk niveau, Stuttgarter Kickers won verdiend en verassend met 0-2 van Aue. Na de wedstrijd gingen we via Chemnitz naar Halle, waar morgen de Sachsen-Anhalt derby plaats zal vinden.
Posted by Picasa