zondag 25 januari 2009

Oud-Heverlee Leuven - FC M. Brussels 2-0

EXQI League
Stadion Den Dreef
25.01.2009
Toeschouwers: 2.200
Nadat we gisteren teruggekeerd uit de omgeving van Brussel was het vandaag weer de reis ernaartoe. Leuven, een voorstad van Brussel, is vanuit Limburg het makkelijkst te bereiken via Geleen - Hasselt. Ruim op tijd kwamen we aan bij Stadion Den Dreef. De auto werd geparkeerd op de parkeerplaats van de bezoekende partij. Na een rondje om het stadion gewandeld te hebben kwamen we de ingang voor de thuissupporters tegen.

Het stadion ligt wat lager als de omgeving waarin het ligt waardoor de lichtmasten niet te vinden zijn in het stadsbeeld. De ingang voor de bezoekende clubs doet denken dat dit vroeger de hoofdingang moet zijn geweest (zie foto 1). De hoofdtribune is echter de trekpleister van het stadion, deze overdekte zittribune bevat twee ringen. Aan de overzijde hiervan staat een overdekte staantribune. Achter beide doelen zijn afgelopen oktober overdekte zittribunes geplaatst. Deze tribunes zijn gebouwd op de vroegere staanplaatsen, die nog steeds onder de tribunes doorlopen.

Net zoals gisteren in Tubize werd er vandaag 1 minuut stil gestaan bij de ramp in Dendermonde. Tevens werd van deze minuut stilte ook gebruik gemaakt van een overleden clubmens. Ook deze wedstrijd kwam zeer moeizaam op gang. Met een 0-0 werd de rust ingegaan. Alles wat we in de eerste helft moesten missen gebeurde wel in de tweede helft. Was Brussels nog de eerste helft de betere partij hoe anders was het in de tweede helft. Leuven won op basis van de tweede helft verdiend met 2-0. Saillant detail is dat er 3 rode kaarten vielen voor Brussels.
Posted by Picasa

zaterdag 24 januari 2009

AFC Tubize - KSC Lokeren OVL 2-1

Jupiler Pro League
Stade Leburton
24.01.2009
Toeschouwers: 4.000
Op mijn verjaardag zou ik de Jupiler League compleet maken had ik enkele weken geleden gepland. De laatste horde was nieuwkomer AFC Tubize. Nadat we de ring van Brussel verlaten hadden gingen we in Lembeek de taalgrens over en kwamen meteen in Tubize terecht. Het stadion was makkelijk te vinden door de lichtmasten die aanstonden. Het mag een wonder heten dat een dorpje als Tubize een club in de hoogste divisie heeft spelen. Op nog geen 200 meter van het stadion werd de auto geparkeerd.

Het Stade Leburton heeft sinds de promotie naar de Jupiler League enkele veranderingen moeten doorstaan. Zo staat er een gloednieuwe hoofdtribune en achter een van de doelen een gloednieuwe overdekte zittribune met een immens uitvak. Het restant van het oude stadion is de overdekte staantribune aan de lange zijde. Hier namen wij dan ook plaats. Achter het andere doel staat een onoverdekte noodstaantribune waar vanavond niemand op staat. Door de kou was het ook spekglad op deze tribune.

Lokeren beschikt over de beste verdediging en de topscorer van Belgie op het moment. De mannen van George Leekens staan op een nette 7e plek. Tubize daarentegen vecht zoals bijna elke nieuwkomer tegen degradatie. De wedstrijd kwam maar langzaam op gang, Lokeren nam het veldinitiatief terwijl Tubize de betere kansen creëerde. Maazou, de topscorer van Belgie, maakte dan toch de 0-1. Na rust nam Tubize het initiatief over en zette zo'n tien minuten voor tijd de 2-1 op het scorebord. Na het laatste fluitsignaal was de sensatie compleet. Op de terugweg zijn we bij Lembeek de taalgrens weer overgegaan en in hetzelfde dorpje Vlaamse frites genuttigd. De Jupiler Pro League is compleet.
Posted by Picasa

zaterdag 17 januari 2009

FC M. Brussels - KV Red Star Waasland 2-0

EXQI League
Edmond Machtens-Stadion
17.01.2009
Toeschouwers: 1.500
Op 30 augustus 2008 bezocht ik de heenwedstrijd in Sint Niklaas waar Waasland met 2-1 te sterk was voor FC Brussels. Vandaag was de terugwedstrijd, wat overigens niet gepland was dat ik er ook heen zou gaan. De reis verliep voorspoedig, in tegenstelling tot afgelopen dinsdag was er geen file op de ring van Brussel. Mijn auto kon ik vrij dicht bij het stadion parkeren.

Het stadion is vernoemd naar de oud-burgemeester van Molenbeek, tevens ook erelid van de club. Achter het doel is de staantribune voor de uitsupporters. Langs de lange zijde staan twee grote overdekte zittribunes. Helaas zat ik op de tribune van waar ik de flatgebouwen achter de staantribune niet kon zien, wat voor een mooi uitzicht had gezorgd. Achter het andere doel staan enkel en alleen reclameborden. Het is na de Bosuil het grootste stadion van de EXQI-League

De twee clubs ontlopen elkaar nauwelijks op de ranglijst. Helaas daalde het niveau van vanavond naar het niveau dat een half jaar geleden ook in de heenwedstrijd gehaald werd. FC Brussels had het beste van het spel en kwam al vrij vroeg op een 1-0 voorsprong, dit herhaalde zich ook in de tweede helft. Na de 2-0 moest Waasland al snel met 10 man verder, hierdoor waren alle kansen op een resultaat verkeken voor Waasland.
Posted by Picasa

dinsdag 13 januari 2009

FCV Dender EH - K. Lierse SK 2-3

Cofidis Cup
Florent Beeckman Stadion
13.01.2009
Toeschouwers: 2.546
Na een winters begin van 2009 zou het nog twijfelachtig zijn of de match tussen Dender en Lierse vanavond doorgang zou vinden. Een twintigtal supporters hebben op maandag het veld sneeuwvrij gemaakt waardoor de KBVB het groen licht kon geven voor de match. De heenweg verliep erg moeizaam. Doordat er in de spits gereden diende te worden vertrokken we op tijd naar Denderleeuw. Op de ring van Brussel ging het dan toch mis, een uur werd er stilgestaan in de file. Een kwartier voor tijd liepen we het slecht gevulde stadion binnen.

Nadat Dender enkele seizoenen geleden promoveerde naar de Jupiler league moest er wat gebeuren met het stadion. 3 Overdekte zittribunes zijn hier het gevolg van. De staantribune achter het doel is de enig overgebleven tribune uit de oude tijd. Een aantekening voor groundhoppers die met de trein naar Denderleeuw afreizen: het station ligt op een kilometer van het stadion.

Een uitgesproken favoriet was er vanavond niet. Dender bivakkeert in de onderste regionen van de Jupiler Pro League terwijl Lierse vrij bovenin meedraait in de Exqi League (Tweede Klasse). Met spelers als Radzinski en Cavens zou Lierse wel een kans maken tegen Dender. Met 2.546 toeschouwers was het stadion slecht gevuld. Aan de Lierse-supporters lag het niet, het uitvak zat nagenoeg vol. De eerste helft gebeurde er vrijwel niets. Dit veranderde in de tweede helft. Dender kwam 2x op voorsprong maar Lierse zorgde telkens voor de gelijkmaker. De 90 minuten waren verstreken en iedereen zat op de verlenging te wachten totdat Tomasz Radzinski de bevrijdende 2-3 maakte voor Lierse. De tweedeklasser gaat door naar de kwartfinale.
Posted by Picasa