VVV Venlo - PSV Eindhoven 1-1 (vvv wns 4-2)

Vriendschappelijk
30.07.2008
Seacon-Stadion De Koel
Toeschouwers: 5.063

Na ruim driekwart jaar liet ik me weer eens vertonen in De Koel. De wedstrijd ging vanavond om de Herman Teeuwen Memorial. Vorig jaar was PSV ook al tegenstander voor deze wedstrijd, deze werd door PSV gewonnen na het nemen van strafschoppen. Door de transfer van Nordin Amrabat naar PSV, wordt deze wedstrijd vanavond weer gespeeld.

Stadion De Koel is een van de mooiere stadions van Nederland. Dit stadion bevat aan 2 zijden een steriele tribune. Aan de andere 2 zijden, zijn de stoeltjes verdeeld over 2 ringen, uniek in de Eerste Divisie. Over enkele jaren zal VVV dit stadion gaan verlaten, er wordt gesproken over een nieuw stadion op het oud kazerne terrein in Blerick, nabij de Maas.

Bij PSV ontbraken vanavond enkele spelers wegens verplichtingen met het Olympisch Elftal, verder waren Brechet en Koevermans nog geblesseerd. PSV begon goed aan de wedstrijd en scoorde binnen 2 minuten de 0-1 via Afellay. Hoe verder de wedstrijd vorderde hoe slechter het spel. In de 93e minuut kwam VVV langszij door Sandro Calabro. Strafschoppen moesten uitwijzen wie de winnaar zou worden. VVV deed dit beter en de eerste prijs is binnen. Voor scheidsrechter Van Hulten zal deze wedstrijd waarschijnlijk een staartje krijgen. In de laatste minuten zou hij Afellay uitgescholden hebben. Verdediger Frank van Kouwen (VVV) heeft dit ook gehoord.
Posted by Picasa

dinsdag 29 juli 2008

SV Wehen-Wiesbaden - Hearts of Midlothian 2-1

Stadion am Halberg
29.07.2008
Toeschouwers: 913

Wehen, gelegen in Hessen nabij Wiesbaden, ligt in het heuvelachtige Taunusgebied. We vertrokken redelijk op tijd op deze warme zomerdag. Nabij Mönchengladbach kregen we de enige tegenslag te verduren, een file van ruim een half uur. Wehen werd omstreeks 18:20 bereikt.

SV Wehen-Wiesbaden speelt sinds vorig seizoen in de nieuwe Brita-Arena in Wiesbaden. Aangezien Wehen II (uitkomend in de Regionalliga) vanaf dit seizoen ook in het nieuwe stadion gaat voetballen, was het vanavond een uitgelezen mogelijkheid om Stadion am Halberg te bezoeken. Stadion am Halberg is van oorsrpong de thuishaven van SV Wehen-Taunusstein. Nadat deze club gepromoveerd was naar de 2. Bundesliga wilde de stad Wiesbaden ook wel een aandeel hebben in dit succes. Als hoofdstad van Hessen had Wiesbaden nog geen voetbalclub van naam. Met een naamswijziging en een nieuw stadion in het 10 kilometer verderop gelegen Wiesbaden, was de club SV Wehen-Wiesbaden ontstaan.

Het stadion ligt bovenop een berg en torent boven het dorpje Wehen uit. Vanaf de weg die langs het stadion loopt heb je een prachtig uitzicht over de omgeving. In het stadion zelf valt het clubhuis achter het doel op. In het dak zijn met dakpannen de initialen van de club vereeuwigd, SVW. Aan de lange zijde staat een overdekte staantribune met daartegenover 2 kleine onoverdekte zittribunes.
De wedstrijd zelf werd 2-1 voor de thuisploeg. In de eerste minuut viel de 1-0, in de 2e helft uit een strafschop de 2-0 en even later maakten de Schotten er 2-1 van.

zondag 27 juli 2008

K. Rupel Boom FC - Sint Gillis Waas 1-0

Cofidis Cup
Gemeentelijk Parkstadion
27.07.2008
Toeschouwers: ca. 300

Op deze warme en broeierige zomerdag gingen we naar het Belgische Boom. Boom ligt ongeveer 10 kilometer onder Antwerpen en was binnen anderhalf uur bereikt. De naam van de club is vernoemd naar het riviertje De Rupel.

Het Gemeentelijk Parkstadion ligt zoals de naam al doet vermoeden in een stadspark. Nu alles in de zomerse bloei staat is de omgeving mooi om te zien. De kaartjes werden gekocht aan de achterzijde van de tribune. Eenmaal in het stadion proef je meteen weer de Belgische stadionnostalgie. Een schitterende overdekte zittribune, aan de overzijde een overdekte staantribune en achter de doelen onoverdekte staanplaatsen. Doordat alles dicht op het veld staat is het een knus stadion. Het stadion beschikt zelfs over lichtmasten.

De eerste officiele wedstrijden in Belgie zijn de wedstrijden die gespeeld worden in het kader van de eerste ronde in de nationale beker, de Cofidis Cup. Rupel Boom (3e klasse) nam het op tegen Sint Gillis Waas (1e klasse provinciale). Op het veld was het klasseverschil niet te zien. De grootste kans in de eerste helft was zelfs voor de bezoekers. In de tweede helft werd Rupel Boom wat sterker en dit resulteerde in de 1-0 overwinning.

zaterdag 19 juli 2008

1.FC Köln - West Bromwich Albion 4-1

Erftstadion (Euskirchen)
19.07.2008
Toeschouwers: 3.000

Euskirchen ligt in de buurt van de voormalige hoofdstad van de BRD, Bonn. Na n uurtje rijden ben je in deze kleinstadt. De auto hebben we geparkeerd bij het riviertje Erft, wat ook de naamgever van het stadion meteen is.

In het Erfstadion is TSC Euskirchen de vaste bespeler. Vandaag mochten 1.FC Köln en West Bromwich Albion gebruik maken van de faciliteiten. Zoals vele stadions in Duitsland ligt in dit stadion ook een atletiekbaan. Achter de doelen bevinden zich enkele staantredes en graswallen (wat lekker ligt in het zonnetje). Een overdekte zittribune en een onoverdekte staantribune bevinden zich aan de lange zijden.

Binnen een minuut stond 1.FC Köln al met 1-0 voor en de score liep uit tot 4-0 bij rust. Na de thee versterkte de trainer van "The Baggies" zijn elftal. De wedstrijd was nu meer in evenwicht en het enige doelpunt in de tweede helft was de eretreffer. Afgelopen woensdag speelde West Bromwich een betere partij dan vandaag.

donderdag 17 juli 2008

1.FC Kleve - Northampton Town 1-3

Gustav-Hoffmann-Stadion
17.07.2008
Toeschouwers: ca. 100

Na gisteren in Goch te zijn geweest bracht de auto ons vandaag enkele kilometers verder, Kleve. Enkele jaren geleden was ik al even in het Gustav-Hoffmann-Stadion geweest, voor aanvang van de wedstrijd 1.FC Kleve - Schwarz-Weiss Essen in het naastgelegen stadion auf der Webershöhe (tegenwoordig Volksbankarena).

Nu was het dus het moment aangebroken dat FC Kleve in het Gustav-Hoffmann-Stadion ging spelen. Dit alles omdat de Volksbankarena op dit moment werd verbouwd. Om het veld heen ligt een ouderwetse atletiekbaan. Een staantribune aan de lange zijde en voor de rest bestaat het uit graswallen met onderaan enkele treden staanplaatsen.

In het kader van de 1. internationale Klever Fussballwoche, werd er een toernooi gespeeld verspreid over enkele dagen. De deelnemers waren: OFI Kreta, Vihren Sandanski, Northampton Town en 1.FC Kleve. Vanavond dus 1.FC Kleve - Northampton Town. Er waren zo'n 30 Engelse supporters meegekomen om hun ploeg te ondersteunen in dit toernooi. "The Cobblers" waren uiteindelijk met 1-3 te sterk voor de ploeg van Arie van Lent.

woensdag 16 juli 2008

Borussia Mönchengladbach - West Bromwich Albion 2-1

Hubert-Houben-Stadion (Goch)
16.07.2008
Toeschouwers: 3.500

In Goch speelde vanavond de kampioen van de 2. Bundesliga tegen de kampioen van de Championship in Engeland. Goch ligt net over de grens in Duitsland en was binnen een half uur bereikt. Eerst bij de plaatselijke McDonalds wat gegeten en daarna naar het Hubert-Houben-Stadion gegaan.

Viktoria Goch is de vaste bespeler van het Hubert-Houben-Stadion. Vanavond was het echter het domein van Borussia Mönchengladbach en West Bromwich Albion. Het stadion heeft een atletiekbaan, een overdekte zittribune en een onoverdekte staantribune. Achter de doelen kunnen de graswallen ook nog dienst doen als tribune.

De wedstrijd begon vrij slapjes. Naarmate de eerste helft vorderde kreeg Borussia Mönchengladbach de betere kansen. In de slotminuut van de eerste helft viel dan ook het verdiende doelpunt voor die "Fohlen". Na rust maakte West Bromwich nog gelijk maar uiteindelijk wist Lamidi, uit een prachtige aanval, snoeihard het net te vinden en bepaalde de eindstand op 2-1.

zondag 13 juli 2008

SC Herford - SC Verl 0-4

Ludwig-Jahn Stadion
13.07.2008

Vandaag gingen we weer eens ouderwets met de trein naar het voetbal toe. Een Schönes-Wochenend-Ticket biedt een uitkomst in het weekend met de tegenwoordige benzineprijzen. In Viersen en Duisburg overgestapt en daarna aangekomen in het Ostwestfälische Herford. Ja, bekend van de Herforder Pils.

Na een wandeling van ruim een half uur kwamen we bij het tot nu toe nog verlaten stadion aan. Een enkele seconde werd er gedacht: is er wel een wedstrijd? Tot we al 3 supporters op de tribune zagen zitten. Het stadion beschikt over een vrij grote overdekte zittribune, met aan de overzijde een ruime staantribune. Achter de doelen zijn in mindere mate ook staantribunes. Een atletiekbaan om het veld maakt dit stadion tot het Ludwig-Jahn Stadion.

Herford, gepromoveerd naar de Landesliga, moest het opnemen tegen Verl, dat dit seizoen in de nieuwe Regionalliga West zal gaan starten. Van begin af aan waren de krachtverschillen groot. Binnen 4 minuten was het al 0-2. De wedstrijd bloedde daarna dood. Er vielen nog wel 2 doelpunten maar we genoten meer van het stadion, de groene omgeving en van het weer. De terugweg verliep, op enkele drukke treinen na, redelijk goed. Het enige minpuntje was dat de bar in de RE6 gesloten was.

zaterdag 12 juli 2008

SF Troisdorf - Bonner SC 0-3

Aggerstadion
12.07.2008

De eerste vriendschappelijke wedstrijd van het seizoen voor mij ging tussen de Sportfreunde uit Troisdorf en Bonner SC. Via de A3 richting Frankfurt, afslag Lohmar, kom je in Troisdorf terecht. De heenweg werd gekenmerkt door hevige regenval. In Troisdorf eenmaal aangekomen was het weer droog. De entree van vandaag was voor niets, iets wat ik vantevoren niet wist. Helaas geen kaartje van de wedstrijd zelf.

Het riviertje Agger is de naamgever van dit stadion dat bestaat uit 1 hoofdtribune met daarnaast enkele staanplaatsen. Voor de rest kun je rondom het veld op de omheining leunen. Het stadion bezit verder over een goed onderhouden atletiekbaan. De lichtmasten zijn klein maar zien er goed uit. Tevens was het Aggerstadion gastheer van Ivoorkust tijdens het WK 2006.

SF Troisdorf speelde afgelopen seizoen in de Verbandsliga Mittelrhein, Bonner SC een treetje hoger, de Oberliga Nordrhein. Op papier is Bonner SC dus sterker. In de wedstrijd kwam dit niet ter sprake. 5 Minuten waren gespeeld of Troisdorf mocht al een strafschop nemen. Deze werd gekeerd door de doelman van Bonner SC. Het hele wedstrijdbeeld ging gelijk op. Toch mochten de mannen uit de voormalige hoofdstad van de BRD na het laatste fluitsignaal juichen. Eindstand 0-3.

zaterdag 5 juli 2008

Germinal Beerschot - Neftchi Baku 1-1

UEFA Intertoto Cup
Olympisch Stadion
05.07.2008
Toeschouwers: 4.411

Antwerpen was de plaats van bestemming vandaag. De auto geparkeerd in een nette wijk in Wilrijk waarna ik nog 1.5 km moest wandelen naar het Olympisch stadion. Bij het stadion aangekomen moest ik nog een ticket kopen. De ticketcorner zit in een hoekje van de kantine en er stonden nog honderden mensen voor me voor een kaartje. Achteraan moest een nummer getrokken worden, mijn nummer was D48 en ze waren nog maar bij B80. Door deze dwaze manier van ticketverkoop kwam ik 5 minuten te laat het stadion binnen. Wel had ik een ticket gekregen op de leren stoelen van de eretribune. (alles was net zo duur vandaag)

Het Olympisch stadion is gebouwd voor de Olympische zomerspelen van 1920. Als je nu in het stadion zit zul je nooit geloven dat zich hier de Olympische spelen hebben afgespeeld. Het stadion is in de loop der jaren natuurlijk enorm veranderd en tenslotte in een puur voetbalstadion omgebouwd. Voorheen was het een ovaal stadion. Het stadion bestaat uit 4 losstaande zittribunes en heeft een capaciteit van ruim 12.000 toeschouwers.

De tweede ronde van de Intertoto is aangebroken en de eerste Belgische club stroomt in dit toernooi. Nadat Cercle Brugge zich af had gemeld voor dit toernooi nam Germinal Beerschot dankbaar gebruik hiervan en eiste de plek van Cerlce op. De tegenstander Neftchi baku is afkomstig uit de voormalige sovjetrepubliek Azerbaidjan. De wedstrijd wordt gekenmerkt door curieuze doelpunten. De 1-0 viel door een schot onderkant lat. De assistent scheidsrechter besloot dat deze bal over de doellijn was geweest. Na 30 minuten maakte Neftchi Baku de gelijkmaker. Het schot leek op de binnenkant van doelpaal te belanden en uiteindelijk achter de achterlijn. De spelers van Baku tekenden protest aan bij de scheidsrechter. De assistent scheidsrechter was van mening dat dit schot een doelunt was. Hoe kan dit nou denkt iedereen?? De waarheid was echter dat het schot zo perfect in de kruising vloog dat de bal tegen de winkelhaak vloog en toen uit het doel is beland en over de achterlijn is geraakt. Het publiek was het hier niet mee eens en floot de spelers van Baku nog een hele tijd uit. Achteraf bleek het arbitrale trio het bij het rechte eind te hebben gehad en dat het 2 zuivere doelpunten waren. Germinal kreeg in de tweede helft nog een strafschop (ook hier was iedereen in de war, niemand zag wat er gebeurde). Didier Dheedene mocht de bal erin schieten maar schoot torenhoog over. Het bleef bij 1-1. Bekijk hier de beelden op Samenvatting TV