zaterdag 26 april 2008

RFC Seresien - White Star Woluwe 1-0

Derde Klasse B
Stade du Pairay
26.04.2008
Toeschouwers: ca. 200


Een zaterdagavond in de lente, tijd om naar Seraing af te reizen. Het Stade du Pairay staat al lang op mijn lijstje om eens te bezoeken. Ik ken het stadion nog van de televisie toen Seraing nog in de hoogste klasse van het Belgische voetbal vertoefde. Na een uurtje rijden komen we aan bij deze parel.



In een woonwijk liggend torenen de lichtmasten boven de huizen uit. Dit stadion ligt werkelijk prachtig en doet meteen aan oudere engelse stadions denken. Voor de derde klasse is dit stadion te groot. De tribunes zijn in een dergelijke staat dat ze in Nederland al lang afgesloten zouden worden voor het publiek, in Belgie niet gelukkig. In dit stadion heerst de nostalgie van de jaren 80 nog. Het stadion bestaat uit 3 overdekte trubunes, aan de lange zijden een zit en een staantribune. Achter de doelen, aan de industriezijde ligt de kantine en er recht tegenover een overdekte staantribune waar niemand op staat (je kunt er wel komen)



White Star Woluwe staat in de bovenste regionen van de derde klasse B en doen nog mee om promotie al staat RFC Liege er rooskleuriger voor. Seresien blijkt een middenmotor te zijn. De laatste wedstrijden van Seresien zijn bijna allemaal verloren gegaan. Vanavond zou het anders zijn, in de 65e minuut maakt Seresien het enige doelpunt van de wedstrijd tot groot genoegen van de aanwezige supporters.



Posted by Picasa

woensdag 23 april 2008

FV Engers - SC Hauenstein 0-2

Oberliga Südwest
Stadion am Wasserturm
23.04.2008
Toeschouwers: 154


Engers, een dorpje of deelgemeente van Neuwied dat weer bij Koblenz ligt. De A61 afrijden en Neuwied staat vanzelf een keer aangegeven. Parkeren kan makkelijk achter het stadion bij de watertoren.




Het klinkt raar maar Stadion am Wasserturm staat al jaren op het lijstje om te bezoeken. Dit stadion ligt geografisch voor mij en een andere groundhopper zeer gunstig. Op deze woensdagavond was het dan eindelijk raak. Het stadion ligt, de naam zegt het al, bij een watertoren in de buurt. Voor de rest kun je het vergelijken met een modaal sportpark. Het weer en de watertoren maken het een mooie avond



Engers staat troosteloos onderaan in de Oberliga Südwest en heeft broodnodig de punten nodig voor lijfsbehoud. Voor Hauenstein is het seizoen al gelopen. Het meest bijzondere aan deze wedstrijd (wat toch vrij sportief was) waren de 4 rode kaarten die vielen. 3 Voor Engers en 1 voor Hauenstein. Door dit veldoverwicht won Hauenstein met 0-2


Posted by Picasa

zaterdag 19 april 2008

KSV Baunatal - 1.FC Germania Ober Roden 1-3


Oberliga Hessen
Parkstadion
19.04.2008
Toeschouwers: 150


Vandaag stond het Parkstadion van KSV Baunatal op het programma. Baunatal ligt tegen de stad Kassel aan en is vooral bekend om de Volkwagen fabrieken die in deze stad liggen (al is het geen Wolfsburg). De heenreis via het Ruhrgebiet, Soest, Kassel verliep voorspoedig. Het weer van vandaag was niet lente achtig te noemen. Zwaar bewolkt en vrij koud voor de tijd van het jaar.




Het Parkstadion is gebouwd vanwege de sportieve successen van Baunatal eind jaren '70. Helaas duurden deze successen niet lang. In het jaar dat Baunatal uit de 2. Bundesliga degradeerde was het stadion pas klaar. Het stadion bevat 4 lichtmasten en 2 tribunes. Een overdekte en aan de overkant een onoverdekte staantribune. Rondom het veld ligt een atletiekbaan.




Voor deze wedstrijd had Baunatal al bekend gemaakt dat als het erop aankomt niet te promoveren. Ze speelden vanmiddag ook heel erg slecht. Germania Ober Roden won uiteindelijk verdiend met 1-3. De trainer van Baunatal zou na deze match zijn ontslag indienen.



Posted by Picasa

donderdag 10 april 2008

PSV Eindhoven - AC Fiorentina 0-2

UEFA Cup
Philips Stadion
10.04.2008
Toeschouwers: 35.000


Na een uitstekende 1-1 in Firenze is het over voor PSV in de UEFA Cup. Mede dankzij een uitmuntende Adrian Mutu (een geweldige vrije trap snoeihard in de kruising) wint Fiorentina met 0-2.

dinsdag 8 april 2008

Fortuna Düsseldorf - Rot Weiss Essen 0-1

Diebels-Niederrheinpokal Finale
MSV Arena
08.04.2008
Toeschouwers: 9.744


Voor de 2e keer bezoek ik de MSV Arena. Na eerder MSV Duisburg - Uruguay gezien te hebben is het nu de beurt aan de Diebels Niederrheinpokalfinale. Deze beker voor amateurs is een doorstootstation voor de DFB Pokal. De winnar van deze regionale amateurbeker mag volgend seizoen in de eerste ronde van de DFB Pokal starten. In navolging van enkele jaren geleden is het nu weer een strijd tussen de aardsrivalen uit Düsseldorf en Essen. De laatste editie won Essen in een met 16.000 gevulde Grotenburg te Krefeld de toenmalige Arag Pokal.




De MSV Arena is gebouwd op hetzelfde terrein waar enkele jaren geleden nog het nostalgische Wedau stadion stond. Omdat MSV Duisburg ook met de tijd mee moet en extra inkomsten moet vergaren is er een nieuw stadion gebouwd. Wat nog aan het oude Wedau stadion doet herinneren zijn 2 lichtmasten en het oude scorebord (welke alle 3 buiten gebruik zijn en buiten het stadion staan).



Fortuna Düsseldorf had deze wedstrijd de betere kansen, Essen zou winnen met 0-1. Er waren beduidend meer supporters uit Düsseldorf gekomen dan uit Essen. De vocale ondersteuning (welke erg goed was) mocht niet baten voor Düsseldorf. Na het laatste fluitsignaal wilden enkele Fortuna aanhangers het speelveld bestormen. Met man en macht werd dit voorkomen. Buiten op de parkeerplaats waren er nog kleine relletjes zonder enige betekenis. Enkele fakkels werden nog wel ontstoken.



Posted by Picasa

donderdag 3 april 2008

AC Fiorentina - PSV Eindhoven 1-1

UEFA Cup
Stadio Communale Artemio Franchi
03.04.2008
Toeschouwers: 34.317


De loting deed PSV zich verbinden met het Italiaanse Fiorentina uit Firenze. Met 4 man sterk zijn we naar het schitterende Toscane gereden. Op de heenweg hadden we nog een overnachting in het Formule 1 hotel van Bâle - Mulhouse airport. Om 6 uur de volgende dag opgestaan om door Zwitserland, naar Italië te rijden. Ter hoogte van Cremonese was de snelweg afgesloten wegens een auto-ongeluk. In de brandende zon, met al het verkeer de binnenwegen richting Parma nemen is geen pretje. Uiteindelijk zijn we weer de snelweg opgekomen en rond 16:00 uur kwamen we bij ons hotel in Firenze aan. Het weer was regenachtig, maar deed de pret in de binnenstad zeker niet drukken...



Stadio Artemio Franchi, is vernoemd naar de oude voorzitter van de UEFA en van Fiorentina zelf. De laatste renovatie dateert uit 1990. In dit jaar werdt het WK in Italië gehouden en Firenze was een van de gaststeden. Het stadion is een grote "bak" wat ik persoonlijk weer schitterend vind. Alleen het uitvak was voor verbetering vatbaar. We zaten in een uithoek het stadion met 5 meter hoge plastic wanden om ons heen waardoor de wedstrijd niet goed te volgen was.


De kwartfinale van de UEFA Cup ging dus tussen Fiorentina en PSV. De kansen zouden ongeveer gelijk liggen. Fiorentina had een ronde ervoor Everton verslagen en PSV had hetzelfde gedaan met Tottenham Hotspur. In de wedstrijd zelf had PSV een licht overwicht. Adrian Mutu scoorde het eerste doelpunt. Niet veel later maakte Danny Koevermans de gelijkmaker. Na een blessure van Heurelho Gomes mocht Bas Roorda zijn debuut maken voor PSV en deed dit op indrukwekkende wijze door in de slotminuten nog enkele parades te verrichten. De eindstand bleef bij 1-1....




Posted by Picasa